VYBRAT REGION
Zavřít mapu

OBRAZEM: Sládci začali vařit velikonoční Zelené pivo

Brno – Zelené pivo, čepované o Velikonocích, v pondělí začali vařit starobrněnští sládci. Do piva přidali bylinný výluh, jež je nedílnou součástí zeleného moku. V pivovaru ho vaří po jedenácté.

1.2.2016
SDÍLEJ:
Fotogalerie
6 fotografií

Zelené pivo, čepované o Velikonocích, v pondělí začali vařit starobrněnští sládci.Foto: DENÍK/Ludmila Korešová

Přesné složení výluhu zná jen několik lidí. „Příprava výluhu i jeho dávkování je výrobním tajemstvím. Výluh je velmi koncentrovaný a silný. Každoročně na zelené pivo potřebujeme několik litrů výluhu," řekl manažer kvality Starobrna Jiří Brňovják.

Bylinný výluh je připravený ze tří druhů bylin. „Jedinou přísadou, která není tajná, je kopřiva dvoudomá," uvedla konzultantka pro vztahy s veřejností společnosti Heineken Ludmila Čechová. Bylinný výluh se spolu s chmelem přidává do mladinového kotle.

Zelené pivo, které je speciálem pivovaru Starobrno, se bude čepovat od Zeleného čtvrtka, který letos připadne na čtyřiadvacátého března. Bylinný výluh v pondělí do kotle přidal vrchní sládek Starobrna Milan Schramm. „Musím u toho být každoročně," těšil se z přípravy zeleného piva.

ELIŠKA GÁFRIKOVÁ

Autor: Redakce

1.2.2016 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ladislav Leksa pečuje o hodiny v kostele sv. Josefa v Obořišti.

Zvoník Ladislav Leksa: Změna času je proti přírodě

Bohuslav Sobotka na setkání lídrů států Evropské unie.
4 6

Sobotka po summitu EU: Deklarace obsahuje priority České republiky

Ceny Thálie pro Vránovou či Kňažka. V muzikálu uspěl Vojtek

Herečka Alena Vránová převzala dnes večer v Praze za dlouhotrvajícího potlesku zaplněného hlediště české první scény prestižní Cenu Thálie za celoživotní činoherní mistrovství. Na jevišti historické budovy Národního divadla v Praze stála už před devíti lety, kdy přebírala prestižní pohár za výkon v inscenaci Bouřlivé jaro v Divadle Ungelt, které je už téměř 20 let jejím druhým domovem.

Dominik Feri: Lajknutí neznamená hlas v urně. A to je výzva i pro mě

/ROZHOVOR/ Sešli jsme se v restauraci, která podle Dominika Feriho (TOP 09) změnila prostředí v Praze. Ráno tu lidé snídají, odpoledne studenti píší seminární práce a v létě se tady sedí na okenních parapetech a pije pivo. Přesně to vystihuje atmosféru, kterou má nejmladší radní nejen v Teplicích, ale v celé české historii, rád – uvolněnou, plnou života, diskusí a plánů. Ty má Dominik Feri velké. 

Sivok před San Marinem: Vpředu máme hladové kluky, věřím jim

/ROZHOVOR od zvláštního zpravodaje Deníku/ Od českého národního týmu se zítra v San Marinu očekává čisté konto. Podle kapitána Tomáše Sivoka však právě první pohled klame, svěřence Karla Jarolíma, a speciálně obránce, nečeká jednoduchá práce. 

Návštěva interiéru: petrolejová modř

Vydejme se do bytu mladého muže, úspěšného muže, fanouška dobrého umění, fotografie a modré barvy ve všech jejích odstínech. Pojďme se podívat do bytu s petrolejovou modří.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies