Projednávat budou vládní daňovou reformu, která tato pravidla také obsahuje a kterou jim vrátil Senát s pozměňovacím návrhem. Senátorům se nelíbilo, v jaké podobě poslanci rozdělování výnosů schválili. Kromě toho by poslanci měli rozhodovat o dalších zákonech, které jim vrátil Senát. Ještě předtím však poslanci uctí památku zesnulého exprezidenta Václava Havla.

Senát schválil rozdělení odvodů z hazardu mezi stát a obce, kterým má zůstat také poplatek z hracích automatů. Na podobě předlohy se senátoři dohodli s ministerstvem financí. Poslanci totiž schválili zákon tak, že by se výnosy dělily na třetiny. Z toho o jedné třetině by rozhodovaly i loterijní firmy. Poplatky z hracích automatů by navíc nebyly vymahatelné.

Úprava hazardu je součástí daňové reformy, která má mimo jiné zrušit koncept superhrubé mzdy. Senát navrhl odklad reformy na povolební rok 2015. Ministerstvo chce ale připravit novelu, jež účinnost vrátí na rok 2014.

Senát také vrátil poslancům návrh zákona o mezinárodní pomoci při vymáhání některých pohledávek. Senátoři doporučili zpřesnit některé termíny a také požadavky na žádosti o vymáhání nebo zajištění pohledávky. Stejně tak navrhli legislativně technické opravy v novele, která souvisí se zákonem o zřízení celní správy. I o ní by měli dnes poslanci rozhodovat.