VYBERTE SI REGION

Šumavský hoteliér znovu otevře Farmu Bolka Polívky 1. května

Olšany (Vyškovsko) – Farma Bolka Polívky v Olšanech na Vyškovsku opět ožívá. Nájemce František Dvořák, který dříve provozoval několik penzionů a restaurací na Šumavě, o víkendu zkusmo otevřel restauraci a ostrý provoz chce zahájit 1. května. Postupně by se měl otevřít i hotel a o víkendech chce na farmě pořádat i kulturní akce, zároveň se chce s hercem Bolkem Polívkou dohodnout na užívání ochranných známek, řekl dnes.

28.4.2014
SDÍLEJ:

Farma Bolka Polívky v Olšanech.Foto: DENÍK/Martina Hašková

Dvořák si farmu pronajal od Alexandra Seidla a jeho Severočeské správy nemovitostí, která ji získala v konkurzu jako jediný zájemce za 11,5 milionu korun. „Pustil jsem se do toho s velkou chutí a věřím, že se sem klienti vrátí a najdou se noví," přeje si Dvořák. Momentálně jedná i s lidmi, kteří Polívku obklopují, a snaží se s nimi domluvit, aby nadále mohl používat název Farma Bolka Polívky stejně jako další názvy restaurace U klauna a hotel U krále. Rád by také Polívku nalákal na některé kulturní akce. „Lidi na takové akce slyší," je přesvědčený Dvořák.

Hoteliér, kterému je 52 let, sice pochází z Prahy, ale léta spolupracoval s Národním parkem Šumava, provozoval Hájenku Březník, penzion Kvilda, dělal hoteliéra na rozhledně na Poledníku. „Postupně jsem provozoval pět středisek," doplnil.

Do Olšan přišel na začátku dubna a od té doby zde s dcerou Adélou uklízí, musel i vymalovat, investoval do úprav zatím čtvrt milionu korun. „V kuchyni byl nepořádek, jaký jsem neviděl. Zůstal tu po loňském nájemci, kterého sem dovedla insolvenční správkyně," poznamenal Dovřák. Nyní také čeká, až bude mít kompletní revize elektřiny a plynu, aby mohl otevřít i ubytovací část. S majitelem Seidlem se chce domluvit také na opravách, které objekt potřebuje a které Seidl sám dříve avizoval.

Shání zaměstnance

Aby mohl provoz nerušeně běžet, shání zaměstnance. Zatím má vedle dcery dva brigádníky. V restauraci chce nabízet pokrmy z čerstvých a také regionálních surovin, proto začal objíždět místní pěstitele a chovatele. „V posledních měsících se dostalo díky konkurzu farmě velké, i když spíš negativní reklamy. Lidé o farmě pořád vědí, proto si myslím, že rádi přijedou. Z víkendu mám zatím pozitivní ohlasy, i když jsem čas trávil v kuchyni," řekl Dvořák.

Farmu předtím provozoval sám herec s manželkou, začal postupně na začátku 90. let. S pomocí evropské dotace dostavěl hotel a postavil menší wellness, nicméně faktury nedokázal splácet, proto se stavební firma Kaláb rozhodla na podzim před dvěma lety k insolvenčnímu návrhu. Před rokem soud vyhlásil konkurz. Ten skončil prodejem Seidlovi až letos v únoru, za farmou zůstaly dluhy přes 40 milionů korun.

Autor: ČTK

28.4.2014 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Babiš: Jsem manažer obyvatel této země a mám co nabídnout

Spuštění první fáze EET i snahy o zavedení různých výjimek udaly tón veřejné debatě končícího týdne. Kromě toho byl přijat zákon o střetu zájmů, který bude mít pro Andreje Babiše dalekosáhlé důsledky. Není divu, že během rozhovoru občas křičel, odbíhal pro různé materiály a maily od občanů, kroutil hlavou, ale také se srdečně smál. I když tvrdí, že je naštvaný, hlavně na Bohuslava Sobotku, evidentně je odhodlaný poprat se o vítězství ve volbách a další čtyři roky vést zemi.  

Muž, který postupně přestává ovládat své nohy a ruce: Chci žít naplno

Pracuje jako právník a každý den několik hodin cvičí, aby kvůli své nemoci neskončil nehybný na lůžku. Bojuje, a přes všechny obtíže s postupující ztrátou hybnosti rukou a nohou, které mu způsobuje nemoc nazvaná Charcot-Marie-Tooth (C-M-T), považuje svůj život za šťastný.

Prosinec bude teplotně průměrný, nejchladněji bude mezi svátky

Praha - Následující čtyři týdny budou teplotně průměrné, nejchladnější by mělo být období mezi svátky. Nejvíce srážek má spadnout už příští týden, celkový prosincový úhrn by ale neměl vybočit z dlouhodobého průměru. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies