VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Uzeniny ve Studenci vyrábějí pouze z masa

Semilsko, Studenec - Nejen na letní prázdniny připravil Krkonošský deník soutěžní seriál o lidech, kteří jsou držiteli značky Originální Krkonošský produkt®.

14.9.2013
SDÍLEJ:

Řezník a uzenář Miroslav Nosek ze Studence.Foto: Archiv Deníku

Od září v seriálu pokračujeme s jedinou změnou, a to v termínech. Během podzimu budete výrobce nacházet v Krkonošském deníku nikoliv v sobotu, ale vždy v pátek.

Postupně představujeme dvaadvacet zajímavých lidí, kteří reprezentují region svými výrobky. Čtenáři mohou prostřednictvím kuponu z novin posílat hlasy těm, kteří je nejvíce zaujmou. Kupon dnes najdete na straně 2. Stačí zaškrtnout svého favorita, poslat vystřižený kupon na adresu redakce a těšit se na zimní losování o hodnotný balíček produktů.

Maso od zemědělců

V dalším díle představujeme Miroslava Noska ze Studence, který certifikát získal v letošním roce, a to za uzenářské výrobky. Jsou to produkty vyrobené pouze z masa a koření, řezník do nich nepřidává žádné přísady a separáty. Konkrétně jde o tyto produkty: špekáček vázaný, papriková klobása, cigáro, tlačenka libová, libový párek se sýrem. Jsou vyráběné podle vlastní receptury schválené HACCP. Maso do nich používané pochází od místních zemědělců. „Řezníkem jsem se vyučil, pracoval jsem původně na jatkách ve Vrchlabí. Podnikat jsem začal v roce 1990," uvedl Miroslav Nosek. Pro dobré fungování byla podle něj z počátku důležitá hlavně podpora rodiny a velké odhodlání tvrdě pracovat. „Strojů, které by řezníkovi ulehčily práci, bylo velmi málo, a tudíž velkou část práce bylo nutné zastat ručně," připomněl.

Nová jatka

Díky spokojeným zákazníkům se živnost Miroslavu Noskovi postupem času naplno rozběhla. V roce 2001 nastal pro řeznictví zlom. Aby bylo schopné obstát v konkurenci velkých masokombinátů a vyhovět zároveň řadě státních i unijních předpisů, bylo nutné přistoupit k výstavbě nového provozu. Během několika měsíců vyrostla nová jatka, kterým se dostalo moderní technologie porážky, chladírenského zázemí i expedice. „Vlastní receptury jsou pro nás základem. Sto procent masa je zase pro zákazníky zárukou, že máme kvalitní výrobky. V regionu jsme známi, nikam daleko se netlačíme. Rozvážíme zboží tam, kde to je pro nás nákladově dostupné. Například do Špindlerova Mlýna, Harrachova. Také dodáváme zboží prodejcům, kteří objíždějí trhy. Berou ho od nás rádi, vědí, že je to čisté, české maso," řekl Miroslav Nosek. Ve firmě obživu nachází pětadvacet lidí. Certifikátu Krkonoše originální produkt® si jeho nový držitel váží. „Zákazníci vidí, že mohou výrobkům s puncem kvality skutečně věřit," dodal výrobce uzenářských dobrot.

Autor: Jana Mudrová

14.9.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
eet
6

EET: obchodníci s obuví mají strach ze sankcí a kontrol

Donald Trump
2 4

USA rozšířily možnosti pro deportace migrantů

Co je nepřijatelné? Večerní emaily nebo zdrobněliny v doméně

Lidé často v elektronické komunikaci podceňují pravidla slušného chování. Ať se jedná o emaily, esemesky nebo internetové diskuse. Jak na úřední mail?

Lidl dramaticky zvyšuje nástupní mzdu a srovnává platy v regionech

Praha - Diskontní řetězec Lidl zvýší od 1. března nástupní mzdu zaměstnanců v obchodech o 25 procent, ta tak dosáhne 23 333 korun při čtyřicetihodinovém úvazku. Průměrná mzda prodavačů a pokladních bude při stejném úvazku 24 897 Kč.

ODS půjde do sněmovních voleb s podporou Strany soukromníků

Opoziční ODS se dohodla na spolupráci se Stranou soukromníků před letošními volbami do Poslanecké sněmovny. Předseda ODS Petr Fiala o tom informoval poté, co dnes odpoledne spolupráci podpořila výkonná rada strany. Soukromníci by měli obsadit zhruba 40 míst na kandidátkách ODS, a to ve všech krajích. Podle Fialy svazek zabrání tříštění sil na pravicové straně politického spektra a posílí pozici obou stran do voleb.

DOTYK.CZ

Příjmy začínajících vědců jsou pod hranicí chudoby

V České republice je přibližně 25 tisíc doktorandů. Mnozí na začátku studia pomýšlí na vědeckou dráhu. Ve vědě je přitom čím dál víc důležitá mezinárodní spolupráce. Podle slov předsedkyně České asociace doktorandek a doktorandů Kateřiny Cidlinské však českým studentům současný systém nedovoluje být na této mezinárodní úrovni zcela konkurenceschopní.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies