Jak řekl Marek Hovorka, tiskový mluvčí TPCA, zaměstnanci ve výrobě na dělnických pozicích si polepší o 700 korun a celkově rozpočet na mzdové náklady vzroste o 3,4 procenta.

Požadavkem odborových organizací KOVO a ASO bylo také zavedení třináctého platu, který je nyní součástí kolektivní smlouvy a týká se většiny zaměstnanců. „Výraznou změnou je, že 70 procent třináctého platu je garantováno a zbytek pak podléhá splnění výkonnostních ukazatelů," uvedl Marek Hovorka.

Nová kolektivní smlouva znamená to, že se zlepší ocenění zaměstnanců podle seniority. „Pro ty, kteří pracují v TPCA šest a více let, se atraktivní benefitový systém Z-konto bude zvedat o 100 korun každý rok. Například dělník s desetiletou zkušeností v TPCA tak bude dostávat 4000 korum do Z-konta měsíčně," uvedl mluvčí TPCA.

Letošní jednání bylo jedno z nejdelších

Letošní jednání bylo jedno z nejdelších v historii TPCA. „Jsem rád, že jsme nakonec s našimi odboráři našli společnou řeč a myslím si, že jsme se dohodli na rozumném kompromisu. Chceme, aby naši lidé byli spokojeni, na druhou stranu musíme zachovat svoji konkurenceschopnost a dlouhodobou zaměstnanost," říká generální manažer personálního oddělení Jan Pešek.

Také oba předsedové odborových organizací v TPCA jsou s výsledkem vyjednávání spokojeni. „Přes svou délku a náročnost přineslo letošní kolektivní vyjednávání několik zásadních bodů. Jako hlavní nevidím tentokrát mzdy, ale odstupné, senioritu a 13. plat, a to vše na dobu neurčitou," říká předseda ZO OS KOVO při TPCA Ivo Navalaný a stejné priority vyzdvihuje i předseda TPCA ASO Kolín Imrich Rezek.

Kolektivní smlouva bude podepsána na období od 1. května 2015 do 31. března 2016, za duben pak zaměstnanci dostanou mimořádnou odměnu v podobě kompenzace navýšení mzdy a Z-konta.