VYBERTE SI REGION

V pálenici koupil špatný destilát, založil web pro další poškozené

Ostrava - Jsem jedním ze zákazníků, kteří byli poškozeni společností PP FAKR, která provozovala pěstitelskou pálenici v Ostravě-Radvanicích, napsal ve svém e-mailu adresovaném redakci Deníku nespokojený zákazník Jonáš Harman.

20.5.2013 3
SDÍLEJ:

Úvodní strana webu paleniceradvanice.czFoto: paleniceradvanice.cz

Destilát, který si v této pálenici koncem roku 2012 Jonáš Harman koupil, obsahoval totiž látky, které nejsou přirozenou součástí lihovin.

„Destilát, který mi prodali, není vhodný k lidské spotřebě. Analýzu, která tuto skutečnost dokládá, jsem si nechal zpracovat Zdravotním ústavem v Ostravě. Jsem přesvědčen, že stejně či obdobně poškozených lidí je velké množství, a myslím si také, že tito lidé nemají mnoho možností, kam se obrátit o radu či pomoc," napsal Jonáš Harman.

Jak dále vysvětlil, rozhodl se proto založit web, který by měl sloužit jako jednotné informační a shromažďovací místo pro všechny, kterých se kauza pálenice v Radvanicích jakkoli dotýká.

„Jedná se o web, který jsem zřídil jako reakci na situaci kolem pěstitelské pálenice v Ostravě-Radvanicích. Cílem tohoto webu je poskytnout všem poškozeným zákazníkům PP FAKR, spol. s r. o., veřejné místo pro vzájemné sjednocení, informování a také pro diskusi vedoucí k jednotnému postupu při řešení dané situace. Adresa webu je http://www.paleniceradvanice.cz," upřesnil Jonáš Harman.

Podle něj by se zákazníci mohli brzy na webu dovědět užitečné informace.

„V současnosti to vypadá tak, že jednou z mála možností, jak se něčeho domoci, je podání reklamace. Budeme se snažit, aby lidé na webu brzy našli například i formulář, který by se případně dal pro reklamaci použít," dodal Jonáš Harman.

K TÉMATU

Ministerstvo zemědělství ČR zrušilo 3. dubna letošního roku ostravské společnosti PP FAKR, spol. s r. o., povolení provozovat pěstitelské pálení. Už koncem března hygienici upozornili, že v odebraných vzorcích ve zmíněné pálenici Celní úřad pro Moravskoslezský kraj zjistil nadlimitní množství látek, které se používají k denaturaci lihu a nejsou přirozenou součástí lihovin. Konkrétně v jablkovém destilátu byl zjištěn 2-propanol, 2-metyl-2-propanol a nadlimitní množství metanolu. V hruškovém destilátu pak 2-propanol a 2-metyl-2-propanol.

Autor: Břetislav Lapisz

20.5.2013 VSTUP DO DISKUSE 3
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Úroveň technického vzdělání podle šéfů strojírenských firem klesá

Praha - Úroveň technického vzdělávání se podle 60 procent ředitelů strojírenských firem za posledních deset let zhoršila. Pesimističtější byli v průzkumu mezi 285 podniky šéfové velkých společností. Vyplývá to z průzkumu analytické společnosti CEEC Research, jehož výsledky mají média k dispozici. Kompletní data budou zveřejněna v úterý na konferenci Budoucnost technického vzdělávání na ministerstvu školství.

Pomníček připomene automobilovou honičku StB a zakladatelů Charty

Praha - Automobilovou honičku Václava Havla a Pavla Landovského se Státní bezpečností, když 6. ledna 1977 ujížděli s prohlášením Charty 77 a seznamem podpisů k poštovním schránkám, má v Praze 6 ztvárnit dočasný pomníček. Instalován bude v Gymnazijní ulici, která ústí do Evropské ulice, tedy v místě, kde byli zatčeni. Slavnostní odhalení se uskuteční 5. ledna, v předvečer 40. výročí události, řekl novinářům náměstek Ústavu pro studium totalitních režimů Ondřej Matějka, který krátkou uměleckou instalaci na místě paměti chystá.

Anonym ohlásil bombu na pražském hlavním nádraží, vlaky nejezdily

Praha - Policie v sobotu večer kvůli anonymní hrozbě bombou vyklidila pražské hlavní nádraží. Železniční doprava byla na víc než hodinu zastavena. Metro svou stanicí na nádraží projíždělo. Policie bombu nenašla, po původci anonymního telefonátu pátrá. Médiím to řekl mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies