Počet zaměstnavatelů, kteří se rozhodli snížit počet pracovníků v režimu hromadného propouštění, stoupl meziročně o sedm, meziměsíčně pak o čtyři firmy. Podniky plánují propustit o 222 zaměstnanců méně než ve stejném období loňského roku a o 147 lidí méně než v předchozím měsíci.

Zaměstnavatelé, kteří nahlásili v říjnu hromadné propouštění, sídlí v Praze a Královéhradeckém kraji (po třech), v Jihomoravském, Moravskoslezském a Středočeském kraji (po dvou) a dále na Liberecku, Plzeňsku a Ústecku (po jednom). Nejvyšší počet zaměstnanců, kterých se toto opatření dotkne, pracuje ve středních Čechách (89), v hlavním městě (86) a Královéhradeckém kraji (83). Z okresního hlediska je na tom vedle Prahy nejhůře Trutnov, kde přijde o práci 82 lidí, a Praha – východ. V tomto regionu rozdají zaměstnavatelé 64 výpovědí.

Koho se bude propouštění týkat?

Firmy se chystají propouštět především v automobilovém a výrobním průmyslu, úklidu, ostraze či administrativě. Z hlediska profesí se bude propouštění týkat zejména montážních dělníků, pracovníků ostrahy, uklízečů, řidičů osobních automobilů nebo administrativních pracovníků.

„Jako hlavní důvod k přijetí tohoto opatření uváděli zaměstnavatelé organizační změny, pokles objemu zakázek či ukončení činnosti a výroby," uvedla generální ředitelka ÚP ČR Kateřina Sadílková. Nadále však podle ní platí, že se situace na trhu práce, i díky rostoucí ekonomice, zlepšuje. To potvrzuje i fakt, že řada firem počítá v dalších měsících s tím, že bude nabírat nové zaměstnance, dodala.

O hromadné propouštění jde tehdy, pokud během 30 dnů dostane ve firmě s 20 až 100 zaměstnanci výpověď minimálně deset lidí. V podniku se 101 až 300 pracovníky je to aspoň desetina zaměstnanců a ve společnosti s více než 300 zaměstnanci minimálně 30 lidí. Dříve než dá zaměstnavatel výpovědi, musí o svém záměru písemně informovat odborovou organizaci, radu zaměstnanců a příslušnou krajskou pobočku ÚP ČR podle místa činnosti firmy.