Celkově zvítězily tři projekty

Jedním z absolutních vítězů byl „Core banking system" Českomoravské stavební spořitelny od dodavatele Asseco Central Europe.

Dále byl oceněn projekt „Clooney – implementace nástroje pro podporu klíčových IT procesů" realizovaný ve společnosti Česká telekomunikační infrastruktura, na jehož dodání se podílely firmy Physter Technology a Eller.

Třetí vítězný projekt pak představují „eZtraty.cz – Národní databáze nálezů a Vrátilky", který pro společnost Eztraty.cz vytvořila dodavatelská firma Debeto services company.

Specializovaná ocenění

V rámci letošního ročníku byla udělena i další specializovaná ocenění.

Cenu ČIMIB za přínos v oblasti kybernetické bezpečnosti získal projekt „Optimalizace IT služeb" ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze od dodavatele Microsoft ČR.

Nově zařazená speciální cena itSMF za přínos v oblasti řízení služeb informačních a komunikačních technologií ČR byla udělena jednomu z vítězných projektů Clooney.

Porota se letos rozhodla udělit i čestnou cenu předsedy CACIO za příkladný způsob identifikace potřeb koncových zákazníků při řízení projektu „Revitalizace pokladní činnosti" u České spořitelny od dodavatele Unicorn Systems.

Kvalita přihlášených projektů roste

„Stoupající prestiž soutěže potvrzují nejen rostoucí počty přihlášek, ale i vyšší úroveň vítězných a všech finálových projektů. Soutěž má za sebou již 14. ročník a odborná porota se shoduje na skutečnosti, že kvalita přihlášených projektů roste. Pro účastníky není lehké obstát v takové silné konkurenci. Těší nás, že si naše soutěž drží své prestižní postavení a velkou měrou se zasluhuje o medializaci kvalitně realizovaných a inovativních IT projektů jak ve veřejném sektoru, tak v komerční sféře," uvedl předseda CACIO Miroslav Hübner.

O České asociaci manažerů informačních technologií (CACIO)

Česká asociace manažerů informačních technologií sdružuje vrcholové vedoucí oblasti informačních technologií. Byla založena v červnu 1998 a její členové reprezentují nejvyšší vedoucí a manažery v oblasti IT pro jednotlivé organizace. Cílem asociace je vytvořit profesní platformu manažerů IT, zvyšovat přínosy IT, jak pro jednotlivé společnosti, tak pro českou ekonomiku jako celek, a všemožně podporovat efektivní využívání informačních a komunikačních technologií.

Čtěte také:

Nejvýkonnější superpočítač Česka za rok spočítal 435 projektů
ČR vyváží více informačních a komunikačních výrobků než aut
Česko je premiant. V počtu počítačových expertů