Letošní dosavadní výsledky hodnotí letiště pozitivně. Během končící letní sezóny očekává meziroční nárůst počtu cestujících o 7,6 procenta. Největší nápor cestujících letiště zaznamenalo v červnu až srpnu, kdy bylo odbaveno 3,96 milionu cestujících, přibližně o devět procent meziročně víc. „Rekordním dnem se stal 16. srpen, kdy letištěm prošlo bezmála 50 tisíc pasažérů," řekl Václav Řehoř, předseda představenstva státního Českého Aeroholdingu, pod který letiště spadá.

Mezi spojení, která budou ČSA létat i po skončení letní sezóny, jsou Dánský Billund známý turistickou trakcí Legoland, Boloňa, Jerevan a Nice. Nově ČSA a další dopravci zařadí do zimního řádu italské Benátky. Další z tuzemských dopravců zvýší počet pravidelných spojení tím, že dříve charterové lety na Kanárské ostrovy převede na pravidelné linky. Nově nabízí na zimu linky na Mallorku a do Valencie. Novým je v Praze dopravce UPS, který pro nákladní přepravu rozšíří počet linek do Kolína nad Rýnem a Budapešti.

Největší počet letů bude v zimním řádu směřovat do Velké Británie, kam z pražského letiště směřuje dvanáct pravidelných spojení. Následuje Itálie s desíti a Španělsko s devíti pravidelnými linkami, uvedlo letiště. Rusko a Francie mají po sedmi pravidelných spojeních. Z evropských letišť bude nejčastějším cílem moskevské Šeremetěvo, kam budou letadla z Prahy létat desetkrát za den.