VYBERTE SI REGION

Velikonoce přejí gurmánům - na odbyt jdou exotická masa

Praha - Velikonoce, svátky jara, pomalu klepou na dveře. Po dlouhé a tmavé zimě konečně přichází sluníčko, ráno nás místo sněhových vloček vítají zpívající ptáci a zimní šeď nahrazují veselé barvy. Velikonoce jsou pro obchodníky po Vánocích hned druhým nejdůležitějším obdobím v roce.

7.3.2008 1
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: DENÍK/Petr Doubrava

Zákazníci využívají nejen pestré nabídky velikonočních dekorací a spotřebního zboží, ale také nabídky četných gurmánských specialit.

„Právě v těchto dnech vydalo Tesco nový gurmánský katalog s názvem „Velikonoce plné barev a chutí“. Katalog je určen pro labužníky, pro které Velikonoce neznamenají pouze probouzející se přírodu, ale také příležitost pro pořádné hody. „Velikonoce jsou spjaty nejen s vajíčky a pomlázkou, ale také s pečením a nádivkou. Prodej masa a uzenin stoupá v některých případech až dvojnásobně, proto jsme v těchto dnech výrazně rozšířili jejich nabídku,“ informuje Jiří Bareš, nákupčí masa společnosti Tesco Stores ČR a. s.“ Informovala o tom dnes (7.3.) Jana Matoušková, Corporate Affairs Manager.

Zákazníci obchodů Tesco si tak mohou v nadcházejících dnech pochutnat na jehněčím, telecím, ale také na klokaním a pštrosím mase. Nechybí ani králík a bohatá nabídka uzenin. „Do prodeje jsme zařadili desítky premiových výrobků – stejně jako na Vánoce si chtějí zákazníci i na Velikonoce dopřát něco lepšího a exkluzivního,“ informuje Jiří Bareš. Nabídka obchodů Tesco proto zahrnuje francouzské šunky, rakouské masné výrobky, belgické paštiky, italské prosciutto, maďarské klobásy i německé uzené.

„V poslední době roste rovněž poptávka po rybách a rybích výrobcích – samozřejmě ani ty nesmějí v naší velikonoční nabídce chybět. Zákazníci si velmi oblíbili lososa – ten je sice někdy v souvislosti s Velikonocemi vnímán netradičně, ale pro některé je to pochoutka, která patří ke každému svátku. Losos se velmi dobře prodává nejen v Praze, ale i v ostatních obchodech Tesco v České republice,“ dodává Jiří Bareš. Nabídku ryb doplňují tygří krevety, ústřice z Bretagne, halibut, chobotničky a uzený mečoun.

Autor: Bohdana Stočková

7.3.2008 VSTUP DO DISKUSE 1
SDÍLEJ:

Babiš: Jsem manažer obyvatel této země a mám co nabídnout

Spuštění první fáze EET i snahy o zavedení různých výjimek udaly tón veřejné debatě končícího týdne. Kromě toho byl přijat zákon o střetu zájmů, který bude mít pro Andreje Babiše dalekosáhlé důsledky. Není divu, že během rozhovoru občas křičel, odbíhal pro různé materiály a maily od občanů, kroutil hlavou, ale také se srdečně smál. I když tvrdí, že je naštvaný, hlavně na Bohuslava Sobotku, evidentně je odhodlaný poprat se o vítězství ve volbách a další čtyři roky vést zemi.  

Martin Svoboda: Za jedovatý alkohol má být potrestán výrobce, ne prodejce

/ROZHOVOR/ Když v září 2012 pacient havířovské nemocnice řekl lékařům, že oslepl po vypití alkoholu, který koupil jeho bratr ve stánku pod náměstím TGM v Havířově-Šumbarku, byl to stánek, kde byl provozní Martin Svoboda a kde šťárou policie, hygieniků a celníků začala metylová kauza, která zasáhla celou republiku a dokonce překročila její hranice.

Muž, který postupně přestává ovládat své nohy a ruce: Chci žít naplno

Pracuje jako právník a každý den několik hodin cvičí, aby kvůli své nemoci neskončil nehybný na lůžku. Bojuje, a přes všechny obtíže s postupující ztrátou hybnosti rukou a nohou, které mu způsobuje nemoc nazvaná Charcot-Marie-Tooth (C-M-T), považuje svůj život za šťastný.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies