Loni oznámila Elisabeth Stadlerová, nová předsedkyně představenstva Vienna Insurance Group, že společnost prozkoumá potenciály všech 25 trhů, kde VIG působí. Na základě toho vznikl strategický pracovní program s názvem „Agenda 2020". Velké možnosti vidí VIG například v bankopojištění s důrazem na zdravotní pojištění a pojištění majetku.

„Pojistným produktům, nabízeným prostřednictvím bankovních přepážek, již tradičně dominuje životní pojištění. Chtěli bychom společně s Erste Group, partnerem v oblasti bankopojištění, klientům banky nabídnout další pojistná řešení," vysvětluje Elisabeth Stadlerová.

Růst je plánován i v oblasti zajištění

Koncernová společnost VIG Re se sídlem v Praze se v posledních letech prosadila jako jeden z předních zajišťovatelů v regionu střední a východní Evropy. Působí ve 31 zemích a v roce 2016 získala předběžný objem pojistného ve výši zhruba 370 milionů eur. Nyní tato dceřiná společnost VIG rozjíždí další iniciativy směrem k internacionalizaci.

Kromě témat k zajištění budoucnosti jsou souběžně přijímána opatření ke zvýšení efektivity v oblasti nákladů. Součástí jsou úspory nákladů díky slučování funkcí back-office i společností v rámci skupiny, pokud je to z dlouhodobého pohledu výhodné. Velmi úspěšně se rozvíjí projekt zaměřený na snížení počtu pojišťovacích podvodů, který se u nás úspěšně rozběhnul a bude využit i v dalších zemích.

Čtěte také:

Loni dosáhla pojišťovna VIG dvojnásobného zisku
Zlatá koruna: Nejvíc cen získaly Fio banka a Kooperativa s Allianz
Rakouské Vienna Insurance Group klesl čtvrtletní zisk o 22 procent