Poslední klasickou Kombi nebo T2 vyrobila automobilka v roce 2013 v Brazílii s tím, že kvůli bezpečnostním standardům již není možné další vozy tohoto typu vyrábět.

Volkswagen však letos v lednu představil na autosalonu v Detroitu koncept nového elektromobilu I.D. Buzz. Společnost následně zaplavily žádosti zákazníků, aby nástupce tohoto vozu z éry hippie znovu zařadila do své výroby.

Ilustrační foto
Evropa hlásí rekordní počet zahraničních investic. Česko je na osmém místě

Volkswagen nyní potvrdil, že tuto elektrickou dodávku uvede na trh zřejmě v roce 2022 a bude zaměřena na zákazníky v Severní Americe, Evropě a Číně. Vyrábět se bude ve variantách jako mikrobus i nákladní dodávka.

Nový model bude mít pohon čtyř kol díky dvěma elektromotorům – vepředu a vzadu. Dohromady budou mít výkon 369 koňských sil, čímž se odliší od svého pomalejšího předchůdce. Na jedno nabití má ujet až 435 kilometrů.

Angela Merkelová.
Dieselům bychom měli zase věřit, řekla Merkelová po aféře s emisemi

Podle serveru CNN má nový vůz nabídnout také režim autonomního řízení, kdy se obdélníkový volant zasune do přístrojové desky. K tomu by mělo být uzpůsobeno i sedadlo, které se bude otáčet a řidič se tak může za jízdy volně bavit s přáteli, zatímco vůz sám řídí.

Legendární volkswagen Transporter se začal vyrábět v roce 1950. Druhá generace, slavná T2, se představila v roce 1967 a postupně se stala symbolem volnomyšlenkářského stylu života, kdy s ní celé rodiny a přátelé vyráželi na dlouhé cesty za přírodou. Je často spojována s érou hippies ze 60. let minulého století. 

Taxíky v barvách bývalé veřejné bezpečnosti.
Taxíky připomínají auta Veřejné bezpečnosti. Bát se jich nemusíte