VYBERTE SI REGION

Výstava Gastro zve na ochutnávku jídel a nápojů

Pardubice - Gastro, jedna z největších a nejznámějších gastronomických a potravinářských výstav v tuzemsku, se od čtvrtka do soboty koná ve Výstavním a společenském centru Ideon.

15.10.2009
SDÍLEJ:
Fotogalerie
5 fotografií
SOUČÁSTÍ VÝSTAVY GASTRO, která se koná až do zítřka koná v pardubickém Ideonu, je rovněž soutěž cukrářů na téma 60 let Zlaté přilby. Otevřena je od deseti do osmnácti hodin.

SOUČÁSTÍ VÝSTAVY GASTRO, která se koná až do zítřka koná v pardubickém Ideonu, je rovněž soutěž cukrářů na téma 60 let Zlaté přilby. Otevřena je od deseti do osmnácti hodin. Foto: DENÍK/ Tomáš Kubelka

V pátek se vystavovatelé návštěvníkům předvedou od deseti do osmnácti hodin, v sobotu pak od deseti do šestnácti hodin.

„Gastro je výstava s mnohaletou tradicí, letos pořádáme již třináctý ročník. Do Ideonu přijelo na sedm desítek vystavovatelů z celé České republiky i ze zahraničí,“ uvedla manažerka výstavy Markéta Vančurová.

Jídlo ochutnají návštěvníci a ohodnotí porota

Stejně jako loni, i letos návštěvníci nejen že spoustu cukrářských výrobků, vín, sýrů a nejrůznějších lahůdek a pokrmů uvidí, ale budou je moci rovněž ochutnat.

„Novinkou letošního Gastra je první ročník vaření kuchařských týmů regionálních restaurací. Týmy budou mít za úkol během tří hodin uvařit hlavní chod pro padesát osob. Hlavní surovinou je vepřová kotleta,“ upozornila Markéta Vančurová.

Soutěžní pokrm si návštěvníci můžou objednat za cenu běžného menu, přičemž k němu dostanou zdarma nápoj. Vítězná restaurace, které se podaří vepřovou kotletu nejlépe a nejzajímavěji zpracovat, bude vyhlášena v sobotu mezi 14. a 15. hodinou.

Pro zájemce bude cukrářský seminář

„Další doprovodný program zajistí i žáci z Labské hotelové školy, každou předváděcí akci zakončí ochutnávka. Pro zájemce během výstavy pořádá česko–italská firma odborné praktické cukrářské semináře s ochutnávkou,“ doplnila Vančurová.

Na čtvrtečním slavnostním zahájení výstavy byla za celoživotní práci předána Medaile města Pardubic světoznámému mistru cukráři a perníkáři, držiteli Řádu svatého Ambrože, Josefu Janošovi. Medaili za něj převzal syn Pavel, pokračovatel staleté rodinné tradice. „Skvělou kuchařkou a cukrářkou byla již moje babička, táta tu preciznost zdědil po ní,“ řekl Pavel Janoš.

Pavla Svítková

15.10.2009 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Policie intenzivně pátrá po pohřešované Míše Patricii Muzikářové.
21

Kriminalisté vyhodnocují stovky hodin záznamů. Míšu ale stále nenašli

Sněžka Sherpa Cup 2017, Petr Mazal
13

Příběh nejlepšího šerpy: Málem ho zabili v Zambii

AKTUALIZOVÁNO

Trump podepsal příkaz o odstoupení USA od transpacifické smlouvy

Washington - Americký prezident Donald Trump dnes podepsal exekutivní příkaz o odchodu Spojených států z Transpacifického partnerství (TPP). Obchodní dohodu 12 tichomořských zemí vláda Baracka Obamy uzavřela před rokem, Kongres USA dokument ale ještě neratifikoval.

Otrávené návnady na zvířata v přírodě bude dohledávat cvičený pes

Otrávené návnady nastražené na vydry, kuny či lišky, na něž často umírají také draví ptáci, začne letos v Česku dohledávat první speciálně vycvičený pes. Česká společnost ornitologická (ČSO) ho získá díky mezinárodnímu projektu dotovanému unií. Podle ochránců přírody případů otrav volně žijících živočichů přibývá. 

AKTUALIZOVÁNO

Revoluce v F1 dle nového vlastníka. Boss Ecclestone po 40 letech končí

Formule 1 a Bernie Ecclectone? Spojení, které k sobě neodmyslitelně patřilo posledních 40 let. Teď je ale konec. Šestaosmdesátiletý Brit, jenž z královské motoristické třídy vytvořil miliardový byznys, potvrdil spekulace britských médií a v čele formule 1 opravdu skončil. Nový vlastník seriálu F1 Liberty Media uvedl, že Ecclestonea nahradil Chase Carey.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies