Otázky se točily například kolem programů pro děti nebo benefitů.  Víte například v čem se jednotlivé pojišťovny liší? "Zajistit zdravotní péči a uhradit ji je základní povinností zdravotní pojišťovny a ta péče musí být dostupná všem. V nabídce individuálního přístupu, jako je to u komerčních pojišťoven, nás současné zákony hodně omezují," uvedl Böhme.

Jaké výhody má konkrétně OZP? "Máme širokou nabídku, ať už je to nonstop zdravotní asistence, portál Vitakarta online, široká paleta celoplošných preventivních programů a další výhody," dodal.

Čtěte také: V klatovské nemocnici chtějí stavět nový pavilon pro psychiatrii

Asistenční služba funguje na telefonu i online. "Asistenční služba OZP je zdarma. Naši koordinátoři klientovi doporučí konkrétního lékaře a společně s ním domluví i termín konzultace, vyšetření či zákroku. Pro AS pracuje více než 800 lékařů v celé ČR a jejich síť se snažíme rozšiřovat," upřesnil Böhme.

A co děti? Dostane se i ně? "Benefity pro maminky, novorozence či větší děti jsou hodně oblíbené a hodně rozmanité. Od očkování, přes ozdravné pobyty, příspěvky na plavání, vitaminy, rovnátka, Snažíme se tituly čerpání rozšiřovat i podle přání klientů a najít takové, které by byly opravdu zdravotně preventivní a měly smysl a význam," řekl Böhme.

Celý rozhovor najdete ZDE.

Nepřehlédněte: VIDEO: Pacientka odmítla cenu zákroku u gynekologa v Ostravě. Ušetřila 3 tisíce