Continental Barum patří k největším zaměstnavatelům v kraji, ve společnosti pracuje kolem 4800 lidí.

Podle mluvčí je dojednáno zvýšení mzdových tarifů o sedm procent v tarifní a nadtarifní části a zvýšení individuální prémie za odpracovanou hodinu. Zvýšil se také příplatek za práci ve ztíženém pracovním prostředí.

"V platnosti zůstává finanční položka výplaty další prémie za odpracovanou celou dvanáctihodinovou směnu v nedělních prodloužených směnách, která byla rozšířena na období celého roku. Tato další prémie přísluší zaměstnancům navíc vedle dosažené mzdy a zákonných příplatků. Letos byla tato prémie vyplacena poprvé, a to pouze za měsíce červen až září," uvedla Feiferlíková.

Dodala, že spolu s prémií za nedělní prodloužené směny může reálné zvýšení mzdy činit u některých pracovišť až osm procent. I v příštím roce zaměstnancům budou vyplaceny třinácté a čtrnácté mzdy, pokud se společnosti bude dařit plnit stanovené ekonomické ukazatele.

Zachovány budou i benefity - nákup pneumatik se zaměstnaneckou slevou, lázeňský a vzdělávací program, půjčky na rekonstrukci či přestavbu bytů a domů, odměny za pracovní a životní jubileum, příspěvky na dětské rekreace, sociální výpomoc, příspěvky na penzijní připojištění, doplňkové penzijní spoření a podobně.

Čtěte také: Tržby e-shopů před Vánocemi dosáhly rekordních 31,5 miliardy korun

Průměrná hrubá mzda ve firmě byla loni 37.771 korun, letos se zvýšila o 3,5 procenta. Průměrná mzda ve Zlínském kraji byla ve třetím čtvrtletí letošního roku 24.087 Kč. Za celostátním průměrem zaostala o 3133 korun a je stále druhá nejnižší v Česku.

Continental Barum také již uzavřela výrobní rok, zbytek roku podle Feiferlíkové věnuje pravidelnému servisu a údržbě strojů a výrobních linek. Letos společnost vyrobila 21,03 milionu kusů osobních a lehkých nákladních plášťů, 1,125 milionu kusů nákladních plášťů a speciálních průmyslových plášťů bylo vyrobeno 117.000 kusů.

Hospodářské výsledky společnosti budou známy až po auditech v červnu příštího roku. Loni firma zaznamenala rekordní tržby 57,7 miliardy korun. Je to o 3,5 procenta více než v roce 2014. Zisk před zdaněním činil přes čtyři miliardy korun, čistý zisk byl 3,3 miliardy, předloni čtyři miliardy. Export se na tržbách podílel 38 miliardami korun. Otrokovický výrobce pneumatik je součástí koncernu Continental od roku 1993.

Přečtěte si: Digitální transformace je pro firmy výzva. Ne všechny jsou na ni připraveny