VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Žízeň je velká, pivovary posílily distribuci, nabídly i novinky

Hanušovice/Litovel – Panují příjemné letní teploty a pivaři vyprazdňují sud za sudem. Největší pivovary v regionu v těchto dnech posílily nejen distribuci zlatavého moku, ale také servis v hospodách, který zaručuje čepování piva v prvotřídní kvalitě. Jak se v žíznivém počasí daří uspokojovat poptávku a s jakými novinkami přišly na prázdninový trh Pivovary Holba a Litovel?

17.7.2013
SDÍLEJ:

Ilustrační foto.Foto: DENÍK/Vladimír Šťastný

„Pivo zavážíme několikrát týdně a snažíme se zákazníkům vyjít maximálně vstříc," uvedl Lumír Hyneček, ředitel pivovaru Litovel. „Nově využíváme například telemarketing s cílem zefektivnit objednávkový systém. Jeho prostřednictvím nabízíme nejen novinky, ale předáváme odběrateli aktuální informace z pivovaru," dodal Hyneček.

Pivovary posílily nejen distribuci, ale i servis v hospodách, který zaručuje čepování piva v prvotřídní kvalitě. Servisní technici navštěvují gastro zařízení dokonce i během víkendu. Během víkendu je možné si pivo Holba nebo Litovel také objednat.

„Pro restaurace je zajištěn non stop objednávkový servis po celých 24 hodin a daří se nám objednávky plynule vykrývat, což majitelé restaurací oceňují. Prodloužili jsme také doby závozů až do večerních hodin," doplnila mluvčí pivovarů Hana Matulová.

Pivovar Litovel letos představil tři letní novinky a všechny měly okamžitě odezvu. „Jde o radlery  Litovel Red orange a nealkoholický Litovel Pomelo Free a tmavý nealkoholický Litovel Citron Free. Jde o spojení tmavého piva a citrusu, které vytváří chuťově lákavý mix. Sytou barvu a osobitou, jemně karamelovou chuť nový radler získává z bavorských sladů, do tmavých piv běžně přidávaných.

Nealkoholický Litovel Pomelo free  je zajímavý svým složením, neobsahuje umělá sladidla, barviva ani konzervační látky. „Chuť, která je pro tmavé pivo typická, dokonale ladí s osvěžujícím citronem. Charakteristickým rysem naší novinky, je poměrně vyšší hořkost, která v tomto případě nevadí, spíše naopak," uvedl ředitel pivovaru Lumír Hyneček.

Holbu táhne stále Šerák, ale i kvasničák

Z tahounů Holby jde nejvíce na odbyt čepovaná Holba Šerák. Typicky zahrádkovým pivem je dále Holba kvasničák a velký ohlas získala novinka Holba Brusinka s mátou s nízkým, 2,2 procentním obsahem alkoholu a charakteristickou chutí, kterou pivu dává kombinace lesních plodů a oblíbené byliny. Její ryze přírodní složení vychází z filosofie značky, známé jako ryzí pivo z hor.

„Zvolili jsme plody, které jsou u nás doma a rostou v našich lesích, taky v Jeseníkách. Dlouho jsme testovali různé příchutě, až nakonec zvítězila brusinka. Pokud je v pivu samotná, působí chuťově méně nevýrazně, ale v kombinaci s mátou dává vyniknout chuti piva s příjemným dozvukem. Máta ideálně harmonuje s hořkostí piva, kterou sice zjemňuje, ale nepotlačuje, takže pivo nechutná jako limonáda. Věříme, že to konzumenti ocení," uvedl Vladimír Zíka, ředitel pivovaru Holba s tím, že brusinky i mátu je možné najít pár metrů od pivovaru, jehož areál leží uprostřed jesenické přírody s jedinečným horským koloritem. Chucené pivo Holba Brusinka s mátou je zatím k dispozici pouze v sudech.

Autor: Daniela Tauberová

17.7.2013 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:
Ilustrační foto.
10

Chyba za miliony. Pojišťovny platily za léky i dvojnásobek

Ilustrační foto
110

Sedm milionů dolarů za horu ledu plnou zlata a ropy

Úkol pro exekutory: vymoci tolik, jako je čtvrtina státního rozpočtu

/INFOGRAFIKA/- Políčeno mají hlavně na lidi mezi 28 a 47 lety. Těch je mezi dlužníky víc než polovina. Převažují muži.

Pohledem Jana Kličky: Akademie českých prezidentů

Nuda to nebude. Miloš Zeman má s definitivní platností v prezidentské kampani minimálně dva protikandidáty z „těžší váhy". Oba dva jsou to – i s trochou nadsázky – akademici. Ten první a již dříve potvrzený textař Michal Horáček šéfoval Akademii populární hudby. Druhý, nově potvrzený Jiří Drahoš byl až do minulého týdne předsedou ctihodné Akademie věd ČR.

Stánky ve Znojmě jsou prázdné. Trhovkyně: Nechci se učit novoty kvůli EET

Brambory, cibuli, jablka nebo třeba česnek od místních prodejců si mohli obyvatelé Znojma donedávna koupit na stáncích na Masarykově náměstí. Zhruba desítka prodejců zde nabízela zboží každé dopoledne vždy od pondělí do soboty. Nyní zůstala prodejní místa opuštěná, i když na konci března již vždy trhovci bývali na svých místech.

Výuka venku? Většina dětí i rodičů ji vítá

Učit se občas venku na čerstvém vzduchu místo mezi čtyřmi stěnami učeben? K tomu se kloní ve spoustě škol. Však venkovní učebny se dají využít od jara do podzimu. Jenže ne vždy je na jejich vybudování v městské či obecní kase hned dost peněz.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies