Jestli jste doteď pracovali z domova a trpěli u toho samotou, už byste neměli. Tedy aspoň teoreticky.

V polovině roku 2017 začne platit novela zákoníku práce, která přináší změny pro zaměstnance i zaměstnavatele. Co se třeba změní?
Práce z domova, neboli takzvaný home office, dostane od července 2017 jasnější pravidla. Sociálnědemokratická ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová například navrhla, aby firmy svým zaměstnancům při práci z domova proplácely náklady, které jim doma vzniknou. Jedná se třeba o výdaje za elektřinu, připojení na internet apod. Lze to vyřešit i paušálem, bude přitom na zaměstnanci, aby tyto náklady své firmě dokázal.

Čtěte také: Sobotka: Problémy s agenturním zaměstnáváním v Česku přetrvávají

Na druhou stranu člověk pracující z domova by měl třeba důsledněji dbát na to, aby se firmě neztratila data.

Zákoník rovněž nařizuje firmám, aby své pracovníky doma „netrápily samotou" a ti aby měli možnost navštěvovat své kolegy sedící v kanceláři. „Jedná se pouze o umožnění zaměstnanci setkávat se na pracovišti se svými kolegy za předpokladu, že o to požádá," zdůraznila Marksová. Kritici jí totiž vyčetli, že nová nařízení povedou naopak k omezování práce z domova, s čímž ministryně nesouhlasí.

Za sporné označují firmy i další novinku v zákoníku. „Novela počítá s tím, že od července 2017 zaměstnavatel nebude moci převést zaměstnance na jinou práci bez jeho souhlasu," popsal šéf Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Karel Havlíček. „Jestliže zaměstnavatel jinou vhodnou práci pro pracovníka nemá nebo mu ji nenabídne, nebude zaměstnanec pracovat z důvodu překážky v práci a vznikne mu nárok na náhradu mzdy ve výši jeho průměrného výdělku," popsal Havlíček.

Doručení výpovědi

Zjednoduší se i doručování výpovědi. Ta se už nyní předává osobně na pracovišti. Když tam ale zaměstnanec není, měla by ho firma hledat doma, či na „místech, kde se zdržuje". Až když tyto možnosti selžou, je možné poslat výpověď poštou. Nově – když výpověď nepadne v práci – bude stačit pošta.

V průběhu roku 2017 se zjednoduší i přivýdělky z druhého zaměstnání. Při částce do 2500 korun měsíčně (ze závislé činnosti) nebude nutné podávat daňové přiznání. Daň srazí druhý zaměstnavatel. U dohody o provedení práce zůstává limit deset tisíc.

Čtěte také: Pracovní výhody. Stravenky i penzijní spoření

Jedna absence, den bez dovolené
Změny ve výpočtu dovolených by měly nastat až od roku 2018, nicméně ve známost vejdou již v roce 2017 a zaměstnanci i zaměstnavatelé se budou muset ve druhé polovině se všemi změnami detailně seznámit. Počítá se s tím, že dovolená se nebude čerpat ve dnech, ale v hodinách, zavede se zřejmě pravidlo, že za jeden den neomluvené absence se automaticky odečte jeden den dovolené. V návrhu je i to, že se zvýší počet týdnů dovolené, které nelze zaměstnanci krátit, ze dvou na tři.