Stále více nepřímých důkazů svědčí o tom, že Andrej Babiš vstoupil do politiky jen proto, aby zlikvidoval své zkažené dvojče „Andyho". Černou ovci, která pošpinila dobré jméno celého rodu Babišových a dnes se skrývá na neznámém místě. Nevěříte? Tady jsou důkazy:

Andy, rodiči protežovaný mazánek, měl životní cestu umetenu jako málokdo. Komu se za minulého režimu poštěstilo, aby se dostal na Západ a tam mohl studovat? Kdo hned po vysoké škole zamířil do podniku zahraničního obchodu a odtud na pozici obchodního zástupce v severní Africe?

Komu se za minulého režimu poštěstilo, aby se dostal na Západ a tam mohl studovat?

Chlapec, vyrůstající v prostředí nomenklaturních kádrů, si rychle zvykl na život na vysoké noze, a to se na něm bohužel podepsalo. V dospělosti se neštítil ničeho, co by mu mohlo přinést osobní prospěch. Zadal si i s tajnou policií. Jako Dlouhé Bidlo z Bratrstva kočičí pracky se projevil po pádu komunistického režimu, kdy se k rozsáhlému majetku propracoval i cestou intrik a podrazů. Stal se nedílnou součástí českého mocenského „matrixu".

Loutkovodič ministra vnitra Grosse, který si platil nejednoho českého poslance a omotal kolem prstů řadu policajtů. Kamarád mocných v čele s Václavem Klausem, jenž se s jeho fanklubem dlouhá léta scházel na kurtech v pražských Záběhlicích, kde je dodnes členem privátního tenisového klubu. V boji o ovládnutí české petrochemie a chemie si to neváhal rozdat s vládcem českého podsvětí Frantou Mrázkem.

Druhý bratr na scéně

Andyho zlaté časy ustaly někdy kolem let 2007 a 2008, za Topolánkovy vlády, kdy mu cestu k vládním politikům přeťal jiný nevychovaný spratek – Marek Dalík. A o moc jej připravil vlivný šéf ČEZ Martin Roman. Někdy v té době šíbr Andy, součást klausovsko-zemanovského establishmentu, naštvaně mění strategii a mizí ze scény. Stopy po něm končí ve francouzské Provence.

A na politickou scénu náhle přichází druhý z dvojčat Babišových. V dětství nemocný a rodiči odstrkovaný, ale o to více cílevědomý Andrej. Poctivec od kosti a sympaťák od pohledu, podnikatelský selfmademan, štědrý mecenáš a neochvějný protikorupční bojovník, jenž se na bezuzdné řádění svého sourozence a jeho parťáků už nemohl dívat.

A tak zatímco se Andy dlouhá léta přátelil s pražským kmotrem Ivo Rittigem, Andrej vypsal odměnu na jeho dopadení.

A tak zatímco se Andy dlouhá léta přátelil s pražským kmotrem Ivo Rittigem, Andrej vypsal odměnu na jeho dopadení. Zatímco Andyho firma využívala řadu let služby právníka Radka Pokorného, Andrej jej označil za součást zločinného spolčení. A stejně tak dobračisko Andrej zařadil na černý seznam agenturu Bison & Rose, s níž proradný Andy uzavřel nejeden „deal". A osten sourozeneckého hněvu je vidět a slyšet i dnes, kdy Andrej křičí: Ruce pryč od policie!

Je to patrně největší sourozenecká roztržka od dob, co Kain zabil Ábela a Boleslav si objednal vraždu (Svatého) Václava. Kdy tato bratrovražedná válka, která už několik let drtí Česko, skončí, těžko odhadnout. Jisté je, že Andrej – posedlý konáním dobra – nebude nikdy definitivně spokojen, pokud svého nezvedeného bratra nedopadne. Živého, či mrtvého. Jen tak může vrátil rodu čest. Pomůže mu prosím někdo, aby v Česku konečně mohl zavládnout klid a mír.