Hlavní roli ztvárnila Zuzana Kronerová, otužilce Broňu pak Pavel Nový. „Důležitá jsou setkání, která nás v životě někam posunou. Hana díky Broňovi pozná jiné lidi a přijde na to, že její synové jsou idioti,“ řekl Pavel Nový. Mezigenerační propojení ve filmu zosobňuje postava Ivánka. „V momentě, kdy jsem začal pracovat na scénáři, objevil se mi tam ještě vnuk Ivánek, který symbolizuje mezigenerační souznění. Když si rodiče nerozumí se svými dětmi, tak prarodič, který přijde zvenku, může mít pro dítě větší pochopení,“ podotkl režisér Sláma.

Předpremiéra filmu Bába z ledu: neděle 19. února od 20.30 v kině Scala, Moravské nám. v Brně. Vstupné je 120 korun.

Kronerová coby Hana nemá zpočátku k Ivánkovi blízko, až díky svéráznému Broňovi si k vnukovi najde cestu. A to i navzdory Haniným synům, kteří jí nový vztah nepřejí.

V rolích arogantních synů se představí Václav Neužil a Marek Daniel. „Oba herce diváci tentokrát uvidí možná nečekaně v rolích rozmazlených synáčků a dětinských čtyřicátníků, kteří se drží sukně své filmové mámy. Ona ale zatím prožívá love story s otužilcem Broňou,“ uvedla Eva Petláková z kina Scala. „Synáček, kterého ve filmu hraji, žije v manželství, které existuje už jen zdánlivě. A díky náhlé svobodě své matky přijde právě o onen mateřský azyl, kam neustále utíká před dospělým světem,“ uvedl Václav Neužil.

Hanina emancipace najednou začne poodkrývat dosud nepřiznanou realitu v celé rodině. „Pro jejího synáčka i jeho bratra je to sice ve finále dobře, ale trochu pozdě,“ dodal Neužil.

V roli manželek přerostlých maminčiných mazánků se představí Tatiana Vilhelmová coby hysterická a chladná lékařka a Petra Špalková jako naopak příliš obětavá matka dvojčat.

Snímek Bába z ledu vznikl v česko-slovensko-fran-couzské koprodukci, oficiální premiéra v českých a moravských kinech je naplánována na čtvrtek 23. února.

K dosud nejznámějším filmům devětačtyřicetiletého Bohdana Slámy patří například snímky Divoké včely, Štěstí, Venkovský učitel či televizní série Nevinné lži a Kancelář Blaník.