Trocha letního děsu, vtipné hrátky se špiony, peripetie jedné smolařky a animované dobrodružství o biblické arše pro nejmenší. Plus jeden slovenský hudební dokument. Tak vypadají premiéry týdne.

Krycí jméno U.N.C.L.E. je hravá akční podívaná, v níž Guy Ritchie (tvůrce obou odvážně pojatých filmů o Sherlocku Holmesovi) pokouší hranice žánru. A dlužno dodat, že vcelku úspěšně. V příběhu dvou nepřemožitelných agentů, kteří nejprve stojí proti sobě, aby se posléze spojili proti témuž zloduchovi (a v obdivu k téže ženě), najdeme řadu milých odkazů na bondovky a jim podobné. Ale hlavně svěží způsob vyprávění, smysl pro zkratku a milé detaily i suchý britský humor. Dominují mu Henry Cavill, Armie Hammer a Alicia Vikanderová, v menší úloze potkáme Hugha Granta.

Zdroj: Youtube

Pokud si myslíte, že jste nikdy nikomu neublížili, je pravděpodobné, že vás život vyvede z omylu. Jako Simona s Robyn, kteří žijí život podle svých snů do chvíle, než náhodně potkají Gorda, Simonova známého ze střední školy. Od tohoto okamžiku se jejich existence dostává do ďábelských obrátek, zdánlivě náhodné návštěvy starého kamaráda a podivné dárky zvolna odkrývají neklidná tajemství z minulosti… Joel Edgerton, který napsal k thrilleru Dárek scénář a ujal se režie, si ve filmu sám zahrál záhadného známého. Do rolí manželů obsadil Jasona Batemana a Rebeccu Hallovou.

Zdroj: Youtube

Pařížské blbce ubližuje trochu český distribuční název. S třicetiletou Camillou to totiž není zase tak zlé. Je sice od přírody poněkud nepraktická a smolařka, nicméně se umí ke svým cílům postavit čelem. A ty jsou jasné: přestat jezdit veřejnou dopravou a pracovat pro nesympatického šéfa a najít si vážného partnera pro život. Opustí Francii, odletí do Velké Británie a hodlá se seznámit s posledním svobodným princem, který nemá žádnou vadu princem Harrym. Camille Cottinová pojala ženu bažící po materiálních hodnotách s mimořádným smyslem pro francouzský humor.

Zdroj: Youtube

Jestli vás zaráží v programu kin titul Uuups! Noe zdrhnul, nejste sami. Pravda, belgický koprodukční snímek vychází z klasického příběhu o Noemově arše, jeho hrdiny jsou ale méně viditelní „poutníci", totiž zvířátka, o kterých ještě nikdo nikdy neslyšel a která v kině ocení především ti nejmenší. Film staví na precizní animaci a zkušené režii Tobyho Genkela a Seana McCormacka, tvůrců úspěšné série filmů o sobíku Nikovi.

Zdroj: Youtube

Do distribuce doputoval i celovečerní slovenský dokument s názvem Rytmus: Sídliskový sen. Jeho režisér Miro Drobný jej věnoval temperamentu známého česko-slovenského muzikanta Patrika „Rytmuse" Vrbovského a natáčel jej úctyhodných osm let. Nabízí exkluzivní záběry z rodinných archivů, videí a fotografií, doplněné osobními výpověďmi lidí, kteří Patrika dobře znají. Drobného dokumentaristický přístup je vcelku poctivý, žádné velké objevy ani drama se tu ale nekonají. Ve společnosti strhujícího portrétu Amy o dramatickém osudu britské zpěvačky Winehouseové v kinech mnoho šancí nemá.

Zdroj: Youtube