Ztvárnil nezapomenutelné role ve filmech Přelet nad kukaččím hnízdem, Bezstarostná jízda, Cena za něžnost nebo Lepší už to nebude. Na filmovém plátně láme ženská srdce už bezmála padesát let.

Držitel tří Oscarů a dvanácti nominací zaujal diváka svým ďábelským úsměvem i upřímným pohledem.

Do češtiny jej nejčastěji dabuje Alois Švehlík, před ním to byl zemřelý Boris Rösner.

Kandidáti prezidentských voleb ve Francii.
Paříž ve stínu teroru. Francie jde k volbám s armádou v zádech

Herci se poprvé podařilo získat Oscara pro nejlepšího herce za roli trestance McMurphyho, který předstírá šílenství a chová se tak, aby byl místo do vězení poslán mezi duševně postižené. Psychologický thriller Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem vydělal více než 60 milionů dolarů a získal 5 Oscarů (nejlepší snímek, nejlepší herec, nejlepší herečka – Louise Fletcher, nejlepší režie a nejlepší scénář). Tento film potvrdil Nicholsonovu vizitku jednoho z nejpopulárnějších herců 70. let.

Narodil se jako John Jo-seph Nicholson v Neptune v New Jersey. Po absolvování střední školy se v 17 letech přesunul do Los Angeles se záměrem studovat vysokou školu, ale to se mu nepodařilo uskutečnit. Jelikož se mu na západním pobřeží líbilo, sehnal si práci poslíčka pro filmové studio Metro-Goldwyn-Mayer. Brzy nato začal studovat herectví s místní hereckou skupinou Players Ring Theater. Tím odstartovala jeho kariéra jak na jevišti, tak ve filmu.
Herecký kolega Danny DeVito poznamenal u předávání ceny za celoživotní výkon od Amerického filmového institutu, že je Nicholson nesmrtelný „Čas Jacka Nicholsona je od roku 1937 do nekonečna."

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.
ČSSD navrhuje krajské lídry, jasno ještě všude nemá