Americký herec, který na sebe upozornil oscarovým dramatem Smrt čeká všude, se ukázal na rozdíl od Umy Turman jako vtipná a vstřícná hvězda. Žertoval o střídání češtiny a angličtiny, svém věku, nerozhodila jej žádná sebeprostší otázka. Ty mířily i k akčním filmům Avengers či Mission Impossible.

„Řada lidí mě teď má za akčního herce, ale já to bral jen jako výzvu. U těchto filmů nikdy nevíte, co bude nakonec na plátně – nepoznáte to ze scénáře ani na place, blbnete před zeleným plátnem s pistolí, pak to jde do střižny, na postprodukci a teprve pak vidíte výsledek. Přiznám se, že jsem poprvé byl z Avengers a vůbec celého marvelovského světa užaslý. Ale chci natáčet a natáčím i jiné příběhy,“ vysvětloval novinářům.

Herečka Uma Thurmanová zdraví 30. června filmové fanoušky před karlovarským hotelem Thermal, kam přijela na zahajovací večer 52. ročníku mezinárodního filmového festivalu.
Karlovarský filmový festival byl zahájen. Přijeli Affleck i Thurmanová

Jedním z nich je i dobrodružný snímek Wind River, který přivezl na festival a v němž jako stopař pátrá po záhadné smrti indiánské dívky. Práci s režisérem filmu Taylorem Sheridanem si chválil. „Režiséři a scénár jsou to nejdůležitější. V případě filmu Wind River bylo kvalitní oboje,“ tvrdí.

Renner vzpomínal i na spolupráci s režisérkou Kathryn Bigelow, s níž natočil v roce 2008 oscarové drama Smrt čeká všude. „Byla velmi přísná, ostatně měla nás chlapů na place poměrně dost,“ říká herec. „Železná lady. Ale přesně věděla, co chce. Povídali jsme si o filmu hlavně před natáčením a musím říct, že mezi námi panovala velká vzájemná důvěra. Potom jsem ji už moc neviděl, byli jsme věčně v akci a ona daleko za kamerou. Dala mi šanci – uspět, nebo propadnout. Snad to bylo to první. Kathryn je dnes dvaačtyřicet, je to silná žena, která má i jemnou inteligenci a něhu. Když ale chce, setře vás jedna dvě…“

Zdroj: Youtube

Jeremy Renner se svěřil, že je otcem čtyřleté dcery, a proto nemá mnoho času dívat se na filmy svých kolegů. Kromě natáčení se snaží být doma. S dcerou se ale na filmy nebo televizi moc nedívá. „Mám rád příběhy, které vás nutí přemýšlet a budí ve vás emoce. Ale teď se věnuji dceři. Ona samozřejmě jako každé dítě sjíždí hlavně pixarovky, viděl jsem je díky tomu snad stokrát. Ale jinak u nás televize moc neběží, je to spíš trampolína, hra na klavír, různé hry s motorikou nebo trénování myšlení. Koneckonců, považuju se za zábavného muže, takže ji celkem spolehlivě bavím sám,“ prohlašuje s úsměvem herec, jenž prý žije hlavně přítomností.

z filmu Cukrář
Vary ve finiši. Kdo vyhraje Křišťálové glóby?

Působí i jako hudebník. Nicméně herectví dal – jak vysvětlil novinářům - přednost před hudbou. Že by si ve Varech někde zahrál nebo zazpíval, ovšem nevyloučil: „Jsem rád, že nejsem muzikant z profese. Nejspíš by mě teď štvaly moje vlastní písničky a harcování světem. Ale zpívám rád. Možná mě večer najdete někde u klavíru…“