Média již mnohokrát přišla se zprávou, že se začne točit snímek o jedné z největších pěveckých legend světa. „Na této cestě jsme již dvanáct let a konečně to vypadá, že už jsme velmi blízko. Rami Malek je projektu naprosto oddaný a pro roli dýchá. Strávil jsem s ním trochu času a jsem nadšený,“ řekl kytarista Brian May pro magazín Rolling Stone.

Zdroj: Youtube
Koncert Brian May & Kerry Ellis v rámci programu One Voice v Kongresovém centru v Praze.
Kytarový mág Brian May hraje šestipencí na kytaru z krbu

HÁDKA SE SACHOU BARONEM COHENEM

Na hlavní roli si brousili zuby i další kandidáti, například Johnny Depp, Ben Whishaw či Sacha Baron Cohen. Ten chtěl natočit nepřístupný film, s čímž bývalí členové Queen nesouhlasili. Brian May se dokonce s hercem pohádal a došlo i na pár nevybíravých vzkazů v médiích.

V den Mercuryho narozenin, 5. září, přišel portál Entertainment Weekly s exluzivní fotografií z natáčení. „Když otevřete oči a spatříte jiného člověka, jak na vás zírá v zrcadle, je to moment, který vám dodává jistotu,” řekl k natáčení Rami Malek. Veřejnost ho zná ze seriálu Mr. Robot či snímků Noc v muzeu, Dočasný domov, Twilight Saga nebo Need for Speed.

MIKE + THE MECHANICS poprvé v Česku. V závěru se jim podařilo zvednout ze židlí celou Lucernu.
RECENZE: Mike + The Mechanics nabídli víc než jeden hit

Životopisný snímek vzniká pod taktovkou režiséra Bryana Singera, který proslul zejména oscarovým snímkem Obvyklí podezřelí a sérií superhrdinských sci-fi X-Men.

NAPSAL SCÉNÁŘ K FILMU O HAWKINGOVI

Textovou předlohu napsal Anthony McCarten, který vytvořil scénář k dramatu Teorie všeho, jež vyprávěl životní příběh geniálního fyzika a vědce Stephena Hawkinga.

Bohemian Rhapsody bude produkovat Graham King a o muziku se postará Brian May, kterého si ve filmu zahraje Gwilym Lee. Bubeníka Rogera Taylora ztvární Ben Hardy a Johna Deacona, který už řadu let žije v ústraní a po smrti Mercuryho se rozhodl nepokračovat se svými kolegy na pódiu, bude hrát Joseph Mazello. Zatím jedinou prozrazenou ženskou hrdinkou je Lucy Boynton v roli Freddieho jediné velké ženské lásky Mary Austin.

Spekulovalo se, že se bude biografický film odehrávat i po smrti Freddie Mercuryho. Nakonec vyšlo najevo, že by děj měl začínat vznikem Queen a končit multikoncertem Live Aid, který získal finanční prostředky pro potlačení hladomoru v Etiopii, kde Queen zazářili ze všech účinkující nejvíce.

Zdroj: Youtube
Rocker Ivan Král.
Ivan Král: Manipuluje s námi propaganda. Čtěte a tvořte si svůj vlastní svět