Představení, s průvodním slovem publicisty a filmového kritika Jana Folla a následnou besedou s Jiřím Menzelem, který ve filmu vytvořil roli obhájce Horáčka, je pro diváky zdarma. Vzhledem k omezenému počtu míst (cca 50 diváků) se však případní zájemci musí zaregistrovat na telefonním čísle 224 284 568 v recepci „Era světa".

Zahájily trezorové filmy

Nový filmový klub byl otevřen v polovině listopadu minulého roku v prostorách „Era světa" na Jungmannově náměstí v Praze sérií tzv. trezorových filmů.  Publicista a filmový kritik Jan Foll zde postupně pravidelně každé úterý večer uvedl filmy „Smuteční slavnost" režiséra Zdeňka Sirového, za účasti scenáristky Evy Kantůrkové, „Pasťák" s jeho režisérem Hynkem Bočanem, „Ucho" a „Kočár do Vídně" Karla Kachyni se vzpomínkou protagonistů Jiřiny Bohdalové a Jaromíra Hanzlíka, a v letošním roce snímek „Já, truchlivý bůh" s komentářem již devadesátiletého režiséra Antonína Kachlíka.

Souvislosti vzniku díla

V úvodním bloku tzv. trezorových filmů budou krom výše zmíněného filmu „Obžalovaný" uvedeny ještě 22. ledna „Obrazy starého sveta", jejíž projekce by se měl zúčastnit jeden z nejlepších slovenských režisérů Dušan Hanák, 29. ledna „Škola otců" Ladislava Helgeho, 5. února  „Ĺalie polné" Elo Havetty a 12. února „Případ pro začínajícího kata" Pavla Juráčka. Každá  projekce s průvodním komentářem Jana Folla bude provázena účastí některého z herců nebo tvůrců filmu, kteří diváky seznámí se souvislostmi vzniku a osudem daného díla. Cílem klubu je uvádět nadstandartní filmová díla české i světové kinematografie, které zájemci nemají dnes většinou možnost vidět v kinech a to vždy s odborným komentářem.

Následuje série filmů noir

Po úvodní sérii trezorových filmů je tak v prostorách filmového klubu od 19. února v „Era světě" připravena kolekce světoznámých děl tzv. „filmů noir". Pravidlně, opět každé úterý, budou uvedeny snímky jako „Maltézský sokol" Johna Hustona, „Bílý žár" Raula Walsche, „Hluboký spánek" Howarda Hawkse, „Sunset Blvd." Billyho Wildera a další. Tento blok bude filmový klub „Era světa" uváděn vždy s odborným komentářem a besedou, až do konce dubna. Všechny projekce jsou opět pro diváky zdarma.