„Promítat budeme každý pátek a sobotu až do konce srpna. Díky obří promítací ploše i nové projekční technice se zvýšila kapacita kina pro auta i kvalita projekce. Vstupné je dobrovolné a jeho výtěžek bude věnován na podporu lidí v první linii,“ uvedl mluvčí elektrárny Jiří Bezděk.

Poničené údolí řeky Oslavy.
Motorkáři řádili v přísně chráněném údolí Oslavy. Policie je jim na stopě

Autokino zde bývalo i v minulých letech. Letos bude v provozu 3,5 měsíce. Během šestnácti víkendů budou moci diváci shlédnout dvaatřicet domácích i zahraničních filmů. Je to vůbec nejvíc v historii provozu dukovanského autokina a společně s velikostí projekční plochy třináctkrát sedm metrů a kapacity aut pro diváky z něj dělá největší svého druhu u nás. „Díky stabilitě promítací plochy, která je pevně ukotvena v zemi, se bude promítání konat za každého počasí. Program tak neomezí vítr ani déšť. Zvuk si diváci na autorádiu naladí na frekvenci 88,8 FM,“ doplnil Bezděk.

Vlastníci i Joker

Z české produkce se objeví například komedie Vlastníci (16. května), Poslední aristokratka (23. května) nebo drama Na střeše (6. června). Zahraniční produkci zastoupí thriller Joker (15. května), komedie Tenkrát v Hollywoodu (5. června) nebo animovaný dobrodružný film Sněžný kluk (29. května). Další informace k programu a provozu jsou dostupné na www.cez.cz/dukovany, www.aktivnizona.cz a facebookovém profilu Infocentrum EDU.

Studie nové výstavby v Třebíči.
Místo jahod a kukuřice bude nový kus lukrativní čtvrti Horka - Domky

„Autokino bude na zadním parkovišti Jaderné elektrárny Dukovany v souladu s platnými preventivními opatřeními. Oproti předchozímu roku tak bude v průběhu května a června možné sledovat filmy pouze z aut. Mezi nimi pak musí být rozestup dva metry,“ upozornil mluvčí.

Projekci zajišťuje Kinematograf bratří Čadíků. Výtěžek dobrovolného vstupného bude věnován na podporu zdravotníků, hasičů a policistů v první linii prostřednictvím Nadace policistů a hasičů.

Slavnost Barchan v Jemnici.
O Barchan v červnu poběží. Bez skandování tisíců fanoušků