„V pátek převezme Richard Gere na slavnostním zahájení cenu za přínos světové kinematografii, v sobotu večer uvede v letním kině film Pretty Woman a v neděli představí svůj nový film Franny. Ale věříme, že si bude užívat v Karlových Varech," řekl Mucha.

Podobně jako loni Mel Gibson i Richard Gere se před nedělním uvedením svého filmu posadí s Markem Ebenem do křesla festivalové verze pořadu Na plovárně. Jejímu natáčení budou přihlížet diváci filmového představení.

Podle Muchy se podařilo využít toho, že člověk, který má na starosti publicitu Mela Gibsona i Richarda Gera, se loni účastnil natáčení pořadu, a tak bylo mnohem snadnější vyjednávání o účasti Gera Na plovárně.

Mucha dnes novinářům řekl, že vyjednávání o účasti hvězd na festivalu je vždy dlouhodobé. „Richard Gere uvažoval o cestě do Karlových Varů už mnoho let, ale trvá to dlouho, než se trefíme do toho správného momentu, kdy mají čas nebo mají nový film. My jsme byli domluveni už loni, ale nakonec mu do toho něco vlezlo. A já si říkal, že by to bylo dobré, kdyby přijel na letošní jubilejní ročník," doplnil Mucha.