Za prvních pár měsíců letošního roku do českých kin vstoupily hned dva snímky nestárnoucího Stevena Spielberga. Politické drama Akta Pentagon: Skrytá válka a sci-fi dobrodružství Ready Player One: Hra začíná. A komerčně nejúspěšnější filmař všech dob nijak nepolevuje připravuje pátý díl legendární série o Indianu Jonesovi a co víc, chystá se vydat do úplně nových žánrových vod. Na filmová plátna by měl převést komiksové příběhy hrdiny Blackhawka. Pokud hollywoodská legenda snímek skutečně natočí, půjde o jeho vůbec první komiksovou adaptaci, píše magazín Variety.

Hastrman.
Love story mezi rybníky. Hastrman přišel v kině o temný tón

Logické spojení

Práva na Blackhawka patří vydavatelství DC Comics, které spadá do mediálního impéria Warner Brothers. Slavné studio se na natočení adaptace ale spojí se Spielbergovou produkční společností Amblin. Jde o logické propojení výhodné pro obě strany. Warneři totiž přes několik mírných úspěchů stále nestačí držet krok s konkurenčním Waltem Disneym a warnerovské komiksové filmy zdaleka nevydělávají tolik, co právě disneyovské.

Amblinu a Spielbergovi by zase případný Blackhawkův úspěch otevřel dveře do světa komiksových adaptací, které jsou v současnosti největším trumfem ve filmovém světě.

Adaptace Blackhawka se navíc ujal častý Spielbergův spolupracovník David Koepp. Tedy muž, který pomohl stát se superhitem snímkům jako Jurský park či Mission: Impossible. S komiksy má navíc Koepp jednu zásadní zkušenost. Právě on stál za scénářem k prvnímu Spider-Manovi z roku 2002, který dodnes patří k nejpopulárnějším komiksovým adaptacím vůbec a do velké míry stojí za úspěchem tohoto dříve vysmívaného žánru.

Herecké obsazení muzikálu trhák
Na muzikálová jeviště míří Vlasy i Holmes