V příběhu, který se bude odehrávat převážně v Praze a Krkonoších, se diváci znovu setkají s herci Aňou Geislerovou, Jiřím Havelkou, Jitkou Čvančarovou, Annou Polívkovou, Radkem Holubem, Lenkou Krobotovou či Hynkem Čermákem. Nové postavy ztvárnili Stanislav Majer, František Němec, Zuzana Šulajová nebo Taťjana Medvecká.

Přečtěte si: Režisér Jan Hřebejk dotočil trilogii Zahradnictví

"Celkem je naplánováno 57 natáčecích dní. Příběh se odehrává převážně v Praze a Krkonoších," uvedla mluvčí společnosti HBO Europe Pavla Brožková. Společnost HBO Europe vstoupila v posledních letech do české a slovenské hrané tvorby několika projekty. Patří mezi ně psychologický seriál Terapie, který je českou verzí světově známé série nazvané In Treatment, historická minisérie o upálení Jana Palacha Hořící keř či thriller Mamon. Naposledy zaujalo diváky i kritiky kriminální drama Pustina.

Seriál Až po uši vychází z izraelského formátu When Shall We Kiss. Většina klíčových zápletek, včetně milostných trojúhelníků, zůstala v první sérii zachována nebo byla upravena tak, aby odpovídala českým reáliím. Hřebejk už dříve řekl, že od romanticky založených projektů se ten jeho liší především větší mírou nadsázky i autenticity a taky přesnějšími a vtipnějšími dialogy.