Přiznám se, že někdy rychleji konám, než přemýšlím. Co jsem provedla, mi došlo, až když jsem stepovala na parkovišti na Smíchově, kde jsem čekala na štáb i ostatní soutěžící. Začala jsem mít obavy, jestli se neztrapním před půlkou národa. Hlavou mi běžely scénáře, kdy nás režie nutí k intrikám a divák mě vnímá jako megeru.

Že nebude tak zle, jsem si uvědomila už v dodávce. Během cesty jsem měla tu čest poznat dvě z Popelek – Rozetku (63) a Jarku (77), poslední Irena (48) čekala doma na náš příjezd. Ani štáb nevyhlížel špatně. Všichni jsme si okamžitě začali přátelsky povídat.

PŘEHLÍDKA. Každá Popelka ve svůj den předvedla svůj ulovený outfit na růžovém koberci a její soupeřky ji pak ohodnotily. Poslední slovo měl ale v pátek stylista Filip Vaněk.Zdroj: TV Barrandov

Módní reality show PopelkaČtyři soutěžící se pokusí změnit z Popelek v krásné princezny. Mají na to hodinu a půl a deset tisíc korun v peněžence. Radit jim může poradce mužského pohlaví a nemusí pouze držet tašky. Módní klání probíhá celý týden. Každé soutěžící náleží jeden pracovní den od pondělí do čtvrtka, ve kterém představí ostatním svůj šatník, botník, doplňky i šperky. Nezapomene samozřejmě na občerstvení a nakonec soupeřky nechá u sebe doma, aby jí garderóbu a obuv mohly pochválit či zkritizovat. Sama se vydává vstříc shoppingu. V pátek dámy zhodnotí stylista Filip Vaněk, který každé ve stejném nákupním centru i cenovém limitu vybere outfit podle svého gusta.

Dražba, čekající
Mimořádné obrazy Filly a dalších velikánů jdou do aukce

Největší strach jsem měla z mluvení na kameru. Navíc prý přidává pět kilo na váze. Vzpomněla jsem si na mediální dílny na vysoké, kdy jsem se pětiminutový výstup, který kantor točil na kameru, naučila nazpaměť, a když mi ho pak pouštěl a rozebírali jsme ho v jeho kanceláři, studem jsem se chtěla propadnout.

Ze všech sil jsem se tedy snažila si nic nepřipravovat. Nic nevypadá trapněji než naučený projev. Produkční mě ujistila, že mluvím jako kniha, takže ze mě tréma trošku opadla. Člověk stejně neovlivní postprodukci.

Jsem neskutečně napnutá, jak budou jednotlivé díly sestříhané.

PŘEHLÍDKA. Každá Popelka ve svůj den předvedla svůj ulovený outfit na růžovém koberci a její soupeřky ji pak ohodnotily. Poslední slovo měl ale v pátek stylista Filip Vaněk.Zdroj: TV Barrandov

Téma svatba nás všechny potěšilo a myslím, že bude zajímavé i pro divačky, protože každá soutěžící pojala svůj outfit i díky věku jinak, takže si každá přijde na své.

ÚLEK A KOČIČÍ NIČITEL

Třetí Popelku jsme poznaly záhy. Pondělí patřilo první soutěžící Irence. Nevýhoda pilotního dne byla, že jsme se ještě vůbec neznaly, takže tlachání na kameru bylo nucené. Napadlo mě zeptat se na její kočky. Nepříliš rozumný nápad. Rázem jsme všechny byly od chlupů. Šelma byla asi také nervózní, všechny nás vylekala, když nečekaně poslala k zemi vázu. Za to se chci omluvit.

Kandidáti prezidentských voleb ve Francii.
Paříž ve stínu teroru. Francie jde k volbám s armádou v zádech

ŠMEJDĚNÍ NADE VŠE

Prohrabování šatníkem soupeřek bylo disciplínou, na kterou jsem se těšila snad nejvíce. Holky mě navíc pasovaly do vůdčí role, takže jsem vybírala, co budeme hodnotit. Šatník Ireny se mi líbil, několik kousků bych si klidně odnesla domů.

Musím se přiznat, že mě pětidenní natáčení úplně pohltilo a vždy jsem byla natěšená na další den. I když bylo hodně časově i psychicky náročné, strašně jsem si ho užívala.

Dopoledne se natáčelo u jedné z Popelek doma, odpoledne potom v nákupním centru a studiu. Bavilo mě hodnotit uplynulý den i ulovené outfity. Po celou dobu vládla přátelská atmosféra. I štáb byl příjemný. Nezaznamenala jsem jediný náznak nějaké křeče nebo vynucování konfliktů, aby byl pořad pro diváky kontroverznější a atraktivnější.

Úterku vládla Rozeta. Slíbila nám pravou italskou pizzu, na kterou jsem se moc těšila. Taky jsem byla zvědavá na její sbírku bot. Teď nemyslím ty z botníku. Nechte se překvapit.

včelín
Včelaři montují do úlů satelitní sledování či kamery. Bojují se zloději

ZELŇAČKA A KOLÁČE

Ve středu zase kralovala Jaruška, která uvařila výbornou zelňačku a napekla koláče. Překvapilo mě, že i když byl mezi námi velký věkový rozdíl, v jejím šatníku bych si určitě vybrala. Hlavně boty a strašně se mi líbil pruhovaný pásek. Prohrabování garderobou jsem si užila u všech holek, ale to středeční bylo asi nejzábavnější.

POJĎTE DÁL. Ve čtvrtek se natáčelo u mě doma. Divákům jsem představila svůj šatník, botník, kabelky i doplňky a pak jsem se odebrala nakupovat. Holky mi zatím kritizovali moji garderobiéru. Zdroj: archiv Hany Langrové

Můj den D nastal ve čtvrtek. Už jsem byla poměrně utahaná. Hrát si na televizní hvězdu dá docela zabrat.

Velkou oporou v tomto pořadu se ukázali být muži. V mém případě hned dva. Pro TV jsem před partnerem upřednostnila kamaráda, ale podstatnou roli sehrál i můj přítel, kterého už dost traumatizuji tím, že mu od základu měním šatník. Chci mu ale poděkovat, že mi vyrobil geniální stojan na šátky a šály a napekl cizrnové placky, které oživily moje pohoštění.

Rádcem se tedy stal bývalý spolužák Péša, také novinář, který se obléká stylově a už jsme spolu na nákupy jednou vyrazili. A byl to skvělý tah. Choval se kultivovaně, hýřil vtipem, což mě uklidňovalo, a pohotově glosoval moje výroky. Zároveň držel kasu i tašky a jeho názory byly přínosné.

POJĎTE DÁL. Ve čtvrtek se natáčelo u mě doma. Divákům jsem představila svůj šatník, botník, kabelky i doplňky a pak jsem se odebrala nakupovat. Doprovázel mě kamarád Péša. Holky mi zatím kritizovali moji garderobiéru. Zdroj: archiv Hany Langrové

Připadá mi úsměvné, že jsem měla problém utratit tak velký obnos. Vyžívám se ve šmejdění po sekáčích a slevách a teď jsem najednou vůbec nemusela hlídat ceny. Nakonec jsem si dopřála značkové obroučky dioptrických brýlí, které ukrojily třetinu cenového limitu.

Premiér Bohuslav Sobotka poskytl rozhovor Deníku
Zveřejněte kontroly dluhopisů, žádá ČSSD

PANÍ HANKA TAKTIZUJE

S kamarádkami jsme si před natáčením dělaly srandu z klišé, které se často objevuje v reality show. Dušovala jsem se, že rozhodně svoje angažmá v Popelce nezaložím na nějaké taktice.

Nakonec jsem sama sebe lehce nasměrovala. Den před natáčením jsem si nalakovala nehty na modro-růžovo. Miluju černobílou kombinaci a bála jsem se, že bych na nákupech potkala nějaké pěkné šaty ve zmíněném tónu. Pro svatbu by to nebylo to pravé ořechové. Mé motto: „Drž se romantických barev!"

Jaké hodnocení jsem od soupeřek a Filipa dostala a kdo nakonec zvítězil, se dozvíte příští týden.

Proč jsem se přihlásila?

Jako každá správná holka miluju oblékání a nákupy.

I Mr. Etiketa Ladislav Špaček tvrdí, že to tak příroda má zařízené. Chceme se líbit mužům-lovcům a máme pro módu cit. Někdy si jako lovec připadám já sama.

Když mám těžký den v práci, zajdu si večer ulovit nějaké pěkné šaty. Přiznám se, že na ty jsem zatížená. Mám jich asi kolem stovky.

Zároveň jsem ale strašný perfekcionista a musím mít vše do puntíku sladěné. Což je legrační příměr, protože mým oblíbeným vzorem jsou právě puntíky.

Jsem schopná vyvádět psí kusy, než najdu ty správné lodičky, kabelku nebo kabát. Zároveň si strašně užívám ten proces shánění. Nepotrpím si vůbec na značkovou módu.

Důležitý je pro mě materiál, střih, barva či vzor. Protože jsem si zkoušela pár věcí ušít, vím, že právě materiál je klíčový. Vůbec mi nevadí pořídit si i oděvy ze second handu. Navíc pátrání po originálním a nejlépe vintage kousku mě baví nejvíc.

Když cestuji za muzikou do zahraničí, mám takový rituál. Prioritu má samozřejmě koncert a památky, ale neodpustím si i nákupy. Ráda si ze všech svých cest vozím suvenýry v podobě šatů. Nejvíce hrdá jsem na overal z Milána, který jsem pořídila za rozumnou cenu v nejdražší čtvrti za pouhou půlhodinu. Dobrý trénink na Popelku.

Do módní show jsem se přihlásila proto, že jsem si chtěla vyzkoušet nákup pod tlakem na zadané téma. Zajímal mě názor soupeřek a hlavně stylisty Filipa Vaňka. Domnívám se totiž, že jsem takový módní samorost, který se nenechává spoutat pravidly či aktuálními trendy, což je možná někdy škoda. Zkrátka mě zajímal odborný názor lidí, kteří se módou zabývají.