Pětadvacetiletý útočník měl v nizozemském celku původně působit až do konce sezony, ruský klub však využil klauzule ve smlouvě a stáhl si ho zpět.

Kde je problém? Necidovi končí v létě smlouva. "Jedenáctého ledna se hlásí na přípravě CSKA a pak se uvidí," uvedl jen Necidův manažer Jiří Müller.

Podle nizozemských médií je jednou z možností i pokračování hostování ve Zwolle. "Vrátil se do Ruska, protože ho klub chce prodat. Ale kupce zatím nenašel, takže máme naději," citoval deník De Stentor technického ředitele čtvrtého celku nizozemské ligy Gerarda Nijkampa.

Vzhledem k tomu, že před více než šesti lety stál český talent údajně 100 milionů korun, v Rusku chtějí alespoň něco z této částky získat zpět…

Necid, který do Zwolle přišel v létě a v sedmnácti zápasech za něj vstřelil deset branek, by však mohl zamířit i na prestižnější adresu. V průběhu podzimu se o bývalého hráče Slavie, Jablonce a PAOK Soluň údajně zajímala Borussia Dortmund, Ajax Amsterodam a Feyenoord Rotterdam.

V posledních týdnech se zase skloňovalo jméno Derby County, které pod známým koučem Stevem McClarenem hraje druhou anglickou ligu.

Otázkou zůstává, zda je tato možnost ještě reálná: někdejší účastník Premier League totiž z Aston Villy přivedl zkušeného Darrena Benta.