Ghanský fotbalista v utkání Sigmy B s Kroměříží dvakrát parádně práskl levačkou do míče a byly z toho dva pěkné góly.

Třetiligová rezerva tak zvládla generálku na MSFL jasnou výhrou 4:0. V sobotu už v ostrém startu čeká Hanáky doma Třebíč (13.00).

„Trošku mě zarazilo to slovo generálka, protože v B-týmu se tomu tak říkat nedá. Skládáme tým vždycky až na poslední chvíli podle áčka, generálku tak budeme mít až teď v pátek, kdy budeme s ostatními trenéry skládat mančaft na Třebíč,“ upřesňuje kouč béčka Augustin Chromý.

ČTĚTE TAKÉ: Sigmu kosí zranění ofenzivních hráčů. Vašíčka čeká dlouhá pauza

Téměř jisté však je, že v prvním jarním kole MSFL využije od první minuty Emmanuela Antwiho, jenž v Sigmě hostuje ze Slavie Praha. Otázkou zůstává, kam jej Chromý postaví.

Dvacetiletý Afričan totiž s Kroměříží odehrál solidní part na pro něj nezvyklé pozici hrotové útočníka. A během dvou minut v závěru duelu se blýskl dvěma brankami.

Nejdříve zakroutil svůj přímák přesně k tyči a vzápětí utajenou střelou překvapil zkoprnělého Kofroně, který do Hanácké Slavie přišel z Prostějova.

„Manu nastoupil na hrotu, takže jsme hráli podobně jako Barcelona s Lionelem Messim,“ usmívá se trenér Sigmy B.

„Ukázal, že když si pohlídá ofsajdové postavení, dokáže být i na takovém postu platný a nepříjemný. Jeho technika a solidní střelba může tým obohatit,“ dodává vzápětí muž, jenž v Antwim vidí potenciál.

ČTĚTE TAKÉ: Čaroděj Reichl. Olomoucký gólman vygumoval Vlašim

Dobrý přístup

Chromému se líbí především přístup ghanského univerzála, který sice trénuje s áčkem, ale hrávat bude převážně za rezervu. A jako degradaci to rozhodně nebere.

„Když je to dobrý fotbalista a bojuje, mužstvo ho přirozeně vezme. U něj vidím snahu, takže nedostatky v taktice a součinnosti nahrazuje něčím jiným. Má budoucnost, bude záležet jen na něm,“ říká a přidává i jednu historku z minulosti.

„Když tady byl třeba už delší dobu Melinho a vzali jsme do přípravy tehdy mladého Šultese, říkal mi Měli hned, ať si ho necháme v kádru, že se mu s ním hraje dobře. A u Manua mám taky pocit, že když přijde k nám, cítí se velmi dobře,“ přirovnává Chromý.

Kromě rostoucí formy a vstřelených branek ukázal Antwi ještě jednu věc, a to oslavný taneček, kterým pobavil všechny přítomné. I tím potvrdil, že si v Sigmě rychle zvykl.

„Zapadl k nám výborně, je s ním legrace. Viděli jste ten jeho taneček po gólu? I na tréninku dělal něco podobného. Jeden hráč dostal trest za bago, a protože ti kluci nemají moc peněz, musel zpívat písničku. Manu ho doprovodil a udělal mu tancem křoví, to bylo perfektní,“ směje se ještě teď Chromý.

Kolikrát Antwi zatančí na jaře v soutěžních utkáních?

VIDEO: Ordoš se blýsknul na Kypru dvěma krásnými góly