Atlético úvodní zápas v Německu prohrálo 0:1, v úterní odvetě ale ztrátu smazal gól Maria Suáreze, a když rozhodnutí nepřineslo ani prodloužení, přišel na řadu rozstřel. V něm nakonec v páté sérii selhal Stefan Kissling a Simeoneho tým tak po výhře 3:2 postoupil dál.

"Jsme zase mezi osmi nejlepšími kluby, a když to řeknu takhle nahlas, tak z toho mám husí kůži," uvedl argentinský trenér. "Za postupem jsme ale vykročili už v Německu, kde jsme posledních patnáct minut hráli v deseti," připomněl Simeone červenou kartu, kterou v prvním zápase dostal záložník Tiago.

Simeone také přiznal, že Atlético se před odvetou na rozstřel nepřipravovalo. "Není snadné trénovat penalty, proto jsme to ani nedělali. Záleží spíš na tom, jak se hráči v klíčový okamžik rozhodnou a jestli brankář udrží klidné nervy," uvedl.

Pochválil také brankáře Jana Oblaka, který utkání začal mezi náhradníky, po zranění jedničky Miguela Ángela Moyi ale musel v 23. minutě na hřiště. "Nebylo to pro něj jednoduché, ale zvládl to. O postupu rozhodl jeho první zákrok v rozstřelu a smekám klobouk před jeho chladnokrevností," prohlásil Simeone.

Trenér Leverkusenu Roger Schmidt byl i přes vyřazení spokojený, že jeho hráči dokázali s finalistou minulé sezony držet krok. "Gratuluji nejen soupeři, ale i svému týmu. Zápas se hrál na plný plyn," řekl.

"Jsme mladý tým, nemáme moc zkušeností a věřte mi, že není snadné v takové situaci hrát na stadionu, jako je Vicente Calderón," dodal.

"Ukázalo se to v rozstřelu, kde se musíte koncentrovat a zachovat chladnou hlavu," přidal Schmidt. "Hráči mi ale udělali velkou radost, protože se mi samo přihlásilo pět dobrovolníků na penalty. Pro první a poslední penaltu jsem se snažil vybrat ty nejzkušenější, ale moc se mi to nepovedlo," uzavřel.