„Víme, že k nám přijede mančaft, který v minulé sezoně předváděl výborný fotbal. Ten tým má stoprocentně svoji kvalitu, navíc v létě posílili. Z tohoto pohledu je to velice těžký soupeř, na druhé straně je to lákadlo pro diváky, hráče, ale i pro mě,“ uvedl Radim Kučera, trenér Baníku Ostrava.

MILAN BAROŠ, útočník ostravského Baníku, věří, že prvoligový nováček naváže na úvodní vystoupení v Brně a proti mistrovské Slavii v neděli vpodvečer uspěje.
Kluky plný stadion nabudí, věří před Slavií hvězda Baníku Baroš

Ostravané mají možnost předvést se v co nejlepším světle. „To, že do Ostravy přijede Slavia, neznamená, že budeme skládat zbraně, naopak jsme doma a jsme povzbuzeni dobrým výsledkem z Brna. Na ten bychom rádi navázali i teď, chceme se připravit na utkání tak, aby minimálně bod zůstal v Ostravě, ale samozřejmě ještě radši bychom byli za všechny tři,“ zasnil se Radim Kučera.

Trenér prvoligového nováčka prozatím karty v podobě základní sestavy ještě úplně neodtajnil.

„Zvažovat se dá třeba složení útočné dvojice, k dispozici by snad už mohl být i nový stoper Azackij. Tým je ale v podstatě zdravý, drobné šrámy má jen De Azevedo, ovšem i tam by to mělo být v pořádku. V hlavě samozřejmě něco mám, ale podobu základní sestavy určím až po nedělním dopoledním tréninku,“ prozradil Radim Kučera, který se navíc ještě i pobaví s hráči.

„Ale na druhé straně existuje i fráze, že vítězná sestava se nemění. Ovšem tady musím říct i kvůli motivaci hráčů v kabině, že je lepší do sestavy někdy sáhnout. Uvidíme, do zápasu je ještě relativně daleko,“ dodal Radim Kučera, trenér Baníku Ostrava.

Zápas 3. předkola Evropské ligy mezi AC Sparta Praha a Crvena Zvezda Bělěhrad, hraný 3. srpna v Praze.
Spartu čekají bezesné noci. Co se teď může změnit?