Slovácko, Plzeň, Brno a nyní i Mladá Boleslav. Trenér domácích Svědík před utkáním tušil, že jeho tým nečeká snadné sousto. Jeho slova potvrdil hned první poločas, kdy se Slezané po dvou perfektně zvládnutých kontrech ujali dvoubrankového vedení a prakticky rozhodli o výsledku.

„Inkasované góly nás srazily, hlavně ten první. Hráli jsme sice na míči, ale chyběla agresivita. Centry létaly do gólmana, nebo byly zablokované," mrzelo Adama Jánoše, že tým nenavázal na výsledek ani výkon z posledního ligového utkání v Brně.

Domácí začali aktivně, úvodním střeleckým pozicím Nečase a Chramosty ale chybělo přesné zakončení. A tak přišel trest po tečované střele Helebranda a před pauzou ještě jeden, to se Jurečka v šestnáctce otočil s míčem a rovněž uklidil míč k tyči.

„Nemůžeme si nechat dát takto dva góly. Hlavně ten první pramenil z naší nedbalosti. Tím jsme soupeři hodně nahráli. Mohl hrát na brejky a do otevřené obrany," zlobil se po utkání trenér Svědík.

Ilustrační foto.
KRÁTCE: Benátky mění územní plán

Boleslav za nepříznivého stavu tlačila. Do výraznějších šancí se ale přes soustředěně bránícího soupeře příliš nedostávala. Střely směrem na hostující branku létaly buď z nepřipravených, nebo nepříliš nebezpečných pozic.

Středočechy tentokrát nespasil ani Mebrahtu. Autora hattricku z posledního ligového utkání zvedl trenér z lavičky o poločase. V nejnadějnější situaci byl v šestnáctce zřejmě faulován, ale rozhodčí Jílek byl jiného názoru a penaltu nepískl.

„Bylo to o gólech, my je nedali. Tlak do brány, ani centry, které jsme nebyli schopní dát přes prvního hráče, neměly parametry, abychom mohli vstřelit gól," dodal trenér poražených.

V táboře hostí naopak zavládla euforie. „Nebyli jsme lepším mužstvem, ale fantasticky jsme uhráli dlouhé míče soupeře. Dvě naše příležitosti jsme chladnokrevně zakončili, proto zaslouženě postupujeme," radoval se trenér Opavy Roman Skuhravý.

Mladá Boleslav – Opava 0:2 (0:2)
Branky: 22. Helebrand, 42. Jurečka. Rozhodčí: Jílek. ŽK: 54. Jurečka, 63. Jursa (oba O.). Diváci: 1236.
Boleslav: Vejmola – Jánoš, Da Silva, Stronati, Keresteš – Takács, Mareš (38. Matějovský) – Nečas (46. Mebrahtu), Magera, Fleišman – Chramosta (71. Přikryl).

Ilustrační foto
Bezenská kauza: podnikatel Hlavatý přiznává chybu