Chramosta se zranil při nedělním tréninku. Podvrtl si koleno a jeho stav se nakonec ukázal komplikovanější, než se zdálo. "Dnes se podrobil vyšetření magnetickou rezonancí u klubového lékaře Miroslava Sinkuleho. Prokázalo přetržený přední zkřížený vaz," řekl tiskový mluvčí mladoboleslavského klubu Jiří Koros.

Jednadvacetiletý útočník, který v české lize odehrál 88 utkání a vstřelil 28 gólů, se v pátek, nebo v pondělí podrobí operaci. "Rekonvalescence se odhaduje na několik měsíců," doplnil Koros.

Pro účastníka Evropské ligy je absence nového kapitána velkou ránou. "Honza byl ve výborné formě a očekávali jsme jeho vytížení a přínos mužstvu v lize i evropských pohárech. Jeho zranění a následná rekonvalescence jistě také oddálí jeho možné působení v české reprezentaci," prohlásil sportovní ředitel klubu Ladislav Minář.

Při poškození kolenních vazů se rekonvalescence většinou pohybuje kolem sedmi měsíců, jsou ale i případy, kdy se hráč do půl roku vrátil do hry. Reprezentační stoper Tomáš Sivok se stihl od zranění zapojit do zápasu po pěti měsících.

"Je škoda, že se to stalo zrovna na startu sezony, když má člověk za sebou kompletní přípravu a těší se, co podzim přinese. K fotbalu ale zranění patří a budu se moc snažit, abych byl co nejdříve zpět na trávníku a mohl se vrátit do boleslavské sestavy," snažil se brát Chramosta zranění pozitivně.