"Odejít takhle je neuvěřitelné. Slovy to snad ani nejde popsat," řekl Xavi, který přišel na hřiště v 77. minutě zápasu. "Rozloučit se vítězstvím a ziskem treble je prostě fantastické. Zasloužili jsme si to," připomněl předchozí triumf ve španělské lize a poháru.

Xavi přišel do Barcelony v jedenácti letech a za A tým nastupoval dlouhých sedmnáct let. Trenéři se měnili, on zůstával. Získal dohromady 25 trofejí včetně osmi mistrovských titulů, další čtyři přidal v Lize mistrů, čímž stejně jako jeho spoluhráči Lionel Messi a Gerard Piqué vyrovnal rekord Clarence Seedorfa.

Bývalý španělský reprezentant, který má na kontě i titul mistra světa z roku 2010 a Evropy z let 2008 a 2012, má namířeno do katarského celku Al Sadd. "Ale už teď se mi trochu stýská, když si uvědomím, že za tenhle tým už nikdy nenastoupím. Ale s kariérou jsou velmi spokojený. A tohle byl skvělý konec," uvedl.

Xaviho, který si vzal na památku míč z finále, přiznal, že zápas se mu z lavičky nesledoval nejlépe. "Hodně jsme trpěli, protože hlavně po vyrovnání nás Juventus dostal pod tlak. Bylo to těžké psychicky, ale Leo dokázal vymyslet akci, která rozhodla. Hráli jsme fantasticky a Messi byl zase smrtící," prohlásil.

Vyzdvihl také trenéra a bývalého spoluhráče Luise Enriqueho, který získal treble hned v první sezoně na lavičce Barcelony.

"Je to také jeho vítězství, protože na začátku sezony schytal dost kritiky, ale navzdory tomu šel pořád stejnou cestou," uvedl Xavi. "Doufám, že zůstane, protože si to zaslouží nejen jako trenér, ale i jako člověk. Pro tuhle práci je nejlepší, o tom není pochyb," dodal.