Britské bulvární listy uvádějí, že se Čechův dosavadní zaměstnavatel Chelsea dohodl s londýnským rivalem na přestupu českého gólmana za sedm milionů liber (242 milionů korun).

Podle deníku Metro přestup s představiteli Chelsea osobně dojednal trenér Arséne Wenger, jenž chce mít kvalitní konkurenci k polské jedničce Wojciechovi Szczesnému.

Dvaatřicetiletý Čech působí v Chelsea od roku 2004 a celých deset let byl brankářskou jedničkou. Jeho situace se však změnila letním příchodem mladého Belgičana Thibaulta Courtoise z hostování v Atléticu Madrid.

Plzeňský rodák v pozici dvojky převážně vysedává na lavičce, do akce se dostal pouze jako střídající hráč v jednom utkání Premier League a po dvou zápasech odchytal v Ligovém poháru a v Lize mistrů.

Minulý týden na reprezentačním srazu Čech uvedl, že vzhledem k tomu, že má v Chelsea platnou dvouletou smlouvu, závisí jeho případný přestup čistě na klubu. "Vím, jaká je pozice mého klubu, znám jeho postoj, takže to neřeším. Vím, že mě nikam nepustí, proto jsem tam, kde jsem," řekl novinářům stodvanáctinásobný český reprezentant.