"Kdybychom historii přepsali zrovna my, bylo by to krásné. Chceme se o tu trofej porvat znovu, ale musíme jít krok po kroku," uvedl na svých oficiálních webových stránkách třicetiletý gólman. Ve finále minulého ročníku s Bayernem Mnichov přispěl k premiérovému vítězství "Blues" hned třemi chycenými penaltami.

Čerstvá zkušenost se ziskem "ušatého" poháru prý zásadní výhodou nebude. "Určitou roli to hrát může, ale v Lize mistrů rozhoduje řada věcí. Musíte jít krůček po krůčku a někdy mít i štěstí. Vloni jsme hráli o postup ze skupiny až do posledního kola a nakonec jsme to vyhráli celé," připomněl Čech.

Londýnský celek se podle něj role favorita nezříká, ale mezi dvaatřiceti účastníky vidí další adepty na prvenství. "Oba Manchestery, zvedá se Arsenal. Má skupinu, ze které je velká šance postoupit a mohl by čeřit vodu. Pak AC Milán, i když se mu v lize zatím moc nedaří, samozřejmě Real Madrid s Barcelonou a Bayern. Jsem docela zvědav na Dortmund. Mají velice těžký los, ale mohou být takovým černým koněm," přemítal plzeňský rodák.

Velmi si váží brankáře Buffona

V Juventusu vidí silného soupeře, ale na stadionu Stamford Bridge věří v zisk tří bodů. "Mají dobré mužstvo, doma drží v lize sérii snad čtyřiceti zápasů bez porážky (42). Ale teď hrajeme doma my a nic jiného než vítězství si nepřipouštíme," prohlásil Čech. Z týmu "Staré dámy" vyzdvihl brankáře Gianluigiho Buffona, záložníka Andreu Pirla a útočníky Mirka Vučiniče se Sebastianem Giovinkem.

Svého oponenta Buffona si velmi váží. "Pořád je to jeden z nejlepších gólmanů světa, řadím ho do nejužší špičky. Ukázal to i na mistrovství Evropy s reprezentací, Juventusu zase pomohl k zisku titulu. Stále si drží vysokou výkonnost," ocenil konkurenta bývalý hráč Blšan, Sparty Praha a Rennes.

Těší se i na setkání s bývalým spoluhráčem z reprezentace Pavlem Nedvěděm, který nyní pracuje ve vedení turínského celku. "Psal jsem mu po losu, že se na něj těšíme. On měl radost, že jsou zpátky v Lize mistrů. Ještě ho budu muset trochu hecnout," doplnil Čech.