Chelsea před dvěma lety po triumfu v Lize mistrů nastoupila proti Atléticu v Superpoháru a s vítězem Evropské ligy prohrála 1:4.

"Pro každého z nás je to ne zrovna příjemná vzpomínka. My měli za celý zápas jedinou střelu na bránu a z ní jsme dali gól, oni snad deset šancí," uvedl Čech na svých internetových stránkách. "Smetli nás rozdílem třídy a doufám, že se z toho poučíme," dodal.

Reprezentační jednička si pamatuje i vzájemné zápasy v základní skupině Ligy mistrů v sezoně 2009/2010. "Doma jsme vyhráli 4:0, ale soupeř měl za bezbrankového stavu hodně šancí. Hlavně Forlán a Agüero, ale my šance proměňovali, oni ne," uvedl Čech.

"U nich jsme pak hráli 2:2. Ale to tam ještě netrénoval Simeone. Od doby, kdy Atlético převzal, se jejich hra rapidně zlepšila," prohlásil jednatřicetiletý Čech, který má jasno i o největších zbraních aktuálního lídra španělské ligy.

"Mužstvo je prakticky pohromadě dva roky, vynikají skvělým týmovým pojetím a poctivostí," poznamenal. "Mají spoustu kvalitních a zkušených hráčů, jsou opravdu nebezpeční hlavně směrem dopředu. Jejich předností je i dobrá organizace hry a rychlý přechod do útoku. Je to hodně nepříjemný a nebezpečný soupeř," uzavřel Čech.