"Nebylo to poprvé, co se mi něco takového stalo. Nijak mě ten náraz nepoznamenal, ale helma mě určitě ochránila. Kdybych ji neměl, měl bych minimálně rozbitou hlavu," prohlásil Čech na svých internetových stránkách.

Reprezentační gólman narazil do brankové konstrukce ve chvíli, kdy vytáhl nad břevno technickou střelu domácího Tanaseho. "Snažil se mě přelobovat. Důležité bylo, abych zasáhl míč, ale jak jsem ustupoval, tak jsem setrvačností bouchl hlavou do tyčky. Trefil jsem ji ve chvíli, kdy jsem na to nebyl úplně připravený," připustil Čech.

Lékaři ho na trávníku ošetřovali několik minut, nakonec ale mohl pokračovat. "Ležel jsem na zemi a nechtěl jsem hned vstávat, abych se třeba nezamotal. Chvíli jsem počkal, ale když jsem se postavil, neviděl jsem nijak rozmazaně a všechno bylo v pohodě. Trenér poslal rozcvičovat Marka Schwarzera pro případ, že by mi něco bylo, ale řekl jsem směrem k lavičce, že můžu chytat," líčil český gólman.

Po závěrečném hvizdu si mohl se spoluhráči vychutnat na stadionu v Bukurešti vysokou výhru 4:0, kterou Londýňané napravili předešlou domácí porážku 1:2 s Basilejí. "Vyhráli jsme po výborném výkonu. Byli jsme efektivní v zakončení a mohli jsme vyhrát ještě vyšším rozdílem. Byl to z naší strany velice dobrý a zkušený výkon. Vzadu jsme udrželi nulu, dali jsme čtyři góly a byla to ta nejlepší odpověď na kritiku po domácí porážce s Basilejí," těšilo Čecha.

Zisk důležitých tří bodů si pochvaloval i trenér Chelsea José Mourinho. "Na hráče byl před zápasem velký tlak, ale vyrovnali se s ním výborně. Kdybychom dnes nevyhráli, dostali bychom se do problémů," poznamenal portugalský kouč.

Jeho svěřenci jsou po dvou kolech základní skupiny druzí, na dosud stoprocentní Schalke ztrácejí tři body. "Jsme trochu v nevýhodě, že jsme prohráli první zápas, ale všechno je otevřené. Končíme skupinu domácím zápasem, to je výhoda. Ale v tuhle chvíli nechci uvažovat o tom, zda skončíme první. Teď myslím na to, abychom postoupili," dodal Mourinho.