Reprezentační jednička však dál věří, že "Blues" na kýženou pozici znamenající účast v předkole Ligy mistrů dosáhnou.
   
Chelsea se v londýnském derby na stadionu Craven Cottege dostala do vedení po proměněné penaltě Franka Lamparda z poslední minuty prvního poločasu, ale v 82. minutě vyrovnal z rohového kopu Clint Dempsey.
   
"Neviděl jsem vůbec nic, najednou byl míč v síti," popsal akci Čech na svých webových stránkách. Devětadvacetiletého gólmana inkasovaná branka mrzela o to víc, protože krátce před ní předvedl po další standardní situace výborný zákrok a reflexivně zneškodnil hlavičku Aarona Hughese z bezprostřední blízkosti.
   
"Zákrok to byl důležitý, protože jsme přežili obrovskou šanci. V tomhle případě šlo čistě o bleskovou reakci. Je škoda, že jsme hned z následující akce inkasovali," litoval Čech. "Kdybychom vedení udrželi, bylo by to daleko veselejší," řekl.
   
Chelsea se pět kol před koncem v tabulce propadla na šesté místo s dvoubodovou ztrátou na Tottenham a Newcastle. Zatímco "Kohouti" doma překvapivě podlehli 1:2 nováčkovi Norwichi, další konkurent v boji o Ligu mistrů naopak přehrál 2:0 Bolton. "Protože Tottenham prohrál, měli jsme obrovskou šanci dotáhnout je. Naopak nezaváhal Newcastle a přeskočil nás. Nedá se nic dělat. Je to tam strašně našlapané a bude to ještě boj," předpokládal plzeňský rodák.
   
Svěřenci trenéra Roberta Di Mattea sehráli během nabitého velikonočního programu dva zápasy během tří dnů. Zatímco v sobotu nad Wiganem zachránili v nastavení výhru 2:1, v pondělí důležité body ztratili. "Škoda, že se nám nepodařilo zakončit tuhle těžkou minisérii vítězstvím, ale pořád není zdaleka nic ztracené. Jednu chvíli už jsme na čtvrté místo ztráceli osm bodů, teď jsme tam na dostřel. Věřím, že to zvládneme," dodal Čech.