"Hrál jsem nejen v roce 2005 proti Anderlechtu, ale poté i proti Standardu Lutych i proti samotné reprezentaci. Takže zkušenost s belgickým fotbalem mám, ale je to už delší doba. Ten zítřejší zápas bude o něčem jiném," řekl na tiskové konferenci Švento, který proti Anderlechtu v roce 2005 v obou zápasech střídal.

Ve čtvrtek by měl nastoupit v základní sestavě. Po letním návratu do Slavie a zdravotních problémech po mistrovství Evropy už odehrál celých 90 minut víkendového ligového duelu v Jihlavě.

"Každý zápas, který může hráč po pauze odehrát, je pro něj důležitý a já nejsem žádná výjimka. Určitě mi to hodně pomohlo. Cítím se líp. Ale jestli jsem na tom tak, jak bych chtěl být, to nevím. Ukážou to nejbližší dny," uvedl Švento.

Vyrovnané šance

Šance na postup vidí padesát na padesát. "Je to otevřené. Budeme potřebovat dobrou aktuální formu, určitě i potřebné štěstí. Chceme vzít zápas do vlastních rukou," prohlásil levý obránce či záložník.

Těší se, že by mělo být v Edenu vyprodáno. "Tak by to mělo být, tak by měl vypadat každý zápas. Ale není to tak vždy, a proto se každý na ten zápas těší. Každý se bude chtít ukázat, užít si to a podat co nejlepší výkon," dodal jednatřicetiletý slovenský reprezentant.