Chelsea patří v tabulce až patnáctá příčka a na čtvrtý Tottenham ztrácí jedenáct bodů. Obhájce titulu za vedoucím Leicesterem zaostává o dvacet bodů a mnohem blíže je pásmo sestupu.

Hiddink chce, aby mužstvo bojovalo o čelo tabulky. Podobně jako ještě nedávno Mourinho mluví o čtvrtém místě, které zajišťuje postup do Ligy mistrů. "Matematicky to možné je," podotkl.

"Ale pozor - tahle liga je velmi náročná a letošní ročník je toho důkazem, protože nahoře se pohybují týmy jako Leicester, Crystal Palace nebo Watford. Je to skvělé a osvěžující, ale zároveň to znamená, že každý může porazit každého," přidal nizozemský kouč, který jako dočasný trenér vede Chelsea už podruhé, když v roce 2009 nahradil Luize Felipeho Scolariho.

Chelsea z dosavadních 17 kol prohrála devětkrát a podle Hiddinka by si měli do svědomí sáhnout především hráči. "V úterý jsem měl k týmu proslov. Hráčům jsem řekl, aby se každý pořádně podíval do zrcadla a zamysleli se nad sebou. Řekl jsem jim, že sice nemůžeme přehlížet minulost, ale měli by se chovat jako profesionálové a dívat se dopředu," uvedl Hiddink.

Zkušený kouč prozradil, proč vedení sáhlo k odvolání Mourinha. Bylo to proto, že se na Stamford Bridge začínali bát sestupu!

Kromě Hiddinka by mohl Chelsea pomoci také Drogba, jenž by měl dostat místo jako jeden z asistentů. Sedmatřicetiletý útočník skončil v Montrealu, leč kanadský klub by ho ještě chtěl minimálně na jednu sezonu udržet. "Ale víme, že chce pomoci svému bývalému klubu, takže mu chceme vyhovět," uvedl klub na sociální síti Twitter.

"Nevím, jak situace kolem něj vypadá, ale v minulosti jsem ho vedl a bylo skvělé mít v týmu takového profesionála," řekl kouč.

Drogba navštívil poslední zápas proti Sunderlandu (3:1), z tribuny sledoval dění na trávníku po boku Hiddinka. "Už teď je legendou Chelsea a nebudu zastírat, že jeho návrat by mohl být pro klub obrovským impulzem. Bohužel - já nevím, jak to dopadne, na mě to nezáleží," konstatoval Hiddink v tréninkovém areálu v Cobhamu.