Domácí působili ustrašeným dojmem, kapitán mužstva z Uherského Hradiště a brněnský odchovanec Libor Došek to viděl podobně.

„Do zápasu jsme vstoupili dobře, v úvodu jsme měli herně navrch, potom jsme nepochopitelně upadli. Nastoupili jsme sice s novou stoperskou dvojicí, ale myslím, že kluci za góly nemohli. Tam bych chybu nehledal," ohlížel se za utkáním a pokračoval v hodnocení. „Přišli jsme z kabiny a okamžitě inkasujeme," narážel na vedoucí branku domácího Řezníčka snajpr Slovácka.

Co bylo špatně? „Nevím, těžko říct," odsekl nejlepší střelec výběru Svatopluka Habance, který se ale naposledy z gólu radoval na hřišti plzeňské Viktorky ve třetím ligovém kole. „Poslední zápasy jsem špatný. Nedostávám se do šancí, mužstvu nepomůžu, jsem z toho zklamaný, musím se zlepšit," kritizoval svá poslední vystoupení tahoun Slovácka.

Mužem zápasu se stal dvougólový brněnský střelec Jakub Řezníček, ale trenér Zbrojovky Václav Kotal chválil i defenzívu svého mužstva. Obrana Zbrojovky Doška nepustila do vážnější šance. „To nebylo o brněnské defenzívě, to bylo o mém výkonu," mávl rukou kapitán Slovácka.

Chvátal už vyhlíží další zápas

Na Slovácko přišel na hostování z pražské Sparty po druhém kole a zatím nevynechal v ligovém podzimu ani minutu. Obránce Juraj Chvátal byl po zápase logicky zklamaný, mančaft prohrál včetně poháru ve Slavičíně už třetí soutěžní zápas v řadě. O úvodu utkání mluvil podobě jako Došek.

„Začali jsme výborně, měli jsme tlak, škoda, že nepřišel úvodní gól. Brno dalo první branku trošku se štěstím," poznamenal krajní obránce Slovácka, který měl v defenzívě zbrusu nové parťáky. Místo Rady a Košúta poslal do hry kouč Habanec na stoperskou dvojici Hofmanna s Břečkou.

„Nijak jsem to nevnímal, myslím, že oba odehráli dobrý zápas. Musíme se prostě z Brna poučit a bezpodmínečně vyhrát v dalším zápase," díval se Chvátal raději k příštímu duelu.