"Je za námi jen jedno ligové kolo, takže nominace je taková tradiční," řekl na dnešní tiskové konferenci Dovalil.

"Tomáše Zahradníčka jsme mapovali už delší dobu a zařadili jsme ho do týmu i přesto, že za sebou má jen jeden start v nejvyšší soutěži. Proti Slavii ale odehrál dobrý zápas," dodal.

Zápasové vytížení nemá ani Kalas. "Zhruba dva měsíce nehrál soutěžní zápas, tak jsme se mu rozhodli tuhle možnost dopřát," vysvětlil Dovalil. Do nominace zařadil například také Pavla Kadeřábka ze Sparty, o němž se spekulovalo, že by se mohl objevit i v reprezentačním áčku.

"V jednadvacítce jsou zajímaví hráči, ale nechtěli jsme ji oslabovat jen proto, aby pak v áčku odehráli třeba jen dvě minuty," uvedl kouč seniorského výběru Pavel Vrba.

Podle Dovalila nečeká jednadvacítku, která se připravuje na domácí mistrovství Evropy v roce 2015, proti Norsku na stadionu Viktorie Žižkov nic lehkého. "Je to vlastně výběr do 23 let, takže soupeř bude nejen starší, ale i zkušenější. Jsou tam hráči, kteří startovali na loňském mistrovství Evropy v Izraeli a někteří už mají za sebou i několik startů za seniorský výběr," prohlásil.

Brankáři:
Tomáš Koubek (Hradec Králové)
Jiří Pavlenka (Ostrava)
Obránci:
Jan Baránek (Ostrava)
Jakub Brabec (Sparta)
Matěj Hanousek (Dukla)
Tomáš Holeš (Hradec Králové)
Pavel Kadeřábek (Sparta)
Tomáš Kalas (Chelsea)
Záložníci:
David Houska (Olomouc)
Vojtěch Kubista (Jablonec)
Lukáš Masopust (Jihlava)
Ondřej Petrák (Norimberk)
Jakub Plšek (Olomouc)
Tomáš Přikryl (Sparta)
Tomáš Zahradníček (Olomouc)
Jaromír Zmrhal (Slavia)
Útočníci:
Michael Krmenčík (Ostrava)
Lukáš Stratil (Příbram)