"Bylo mi řečeno, že bych se sem asi nedostal, kdyby Jirka neodešel. Takže je to asi taková, dá se říct, náhrada. Chtěl jsem si vzít i desítku, když byla volná, ale nakonec jsem do toho nešel," řekl Kalabiška s úsměvem.

"Určitě je to velká zodpovědnost nahradit takového hráče. Budu se snažit ho co nejlíp zastoupit, abychom udělali dobré umístění v lize a pak měli i dobré výsledky v pohárech. Je to pro mě zatím největší výzva, co jsem zažil, a těším se na to," doplnil.

Angažmá v Boleslavi je pro něj dosavadním vrcholem. "Od začátku kariéry to tak postupně po schůdku dávám nahoru. Zatím je to asi určitě nejlepší klub, kde jsem byl. Takový top klub v Česku, takže jsem rád, že jsem dostal tuhle možnost a doufám, že se mi bude dařit i týmu," řekl odchovanec Neratovic, který hrával i za Libiš, Příbram, Brno a Vlašim.

"Původně jsem preferoval zahraničí, měl jsem i nějaké zahraniční nabídky, ale pak jsem se pobavil doma s přítelkyní, že bychom mohli být zase chvíli blízko našim. Boleslav byla taková nejlepší volba," dodal.

Útočná taktika

V minulé sezoně se stal s 19 góly společně s Matejem Jeličem nejlepším střelcem slovenské ligy.

"To byla taková životní sezona, skoro všechno mi tam padlo. To už asi nezopakuju, ještě v Čechách, kde je větší konkurence a kvalitnější liga než na Slovensku. Na toho (nejlepšího) střelce to asi nebude, byl bych rád za každý gól, který by pomohl k výhře. A doufám, že jich bude co nejvíc," uvedl Kalabiška.

Ze Senice se mu neodcházelo lehce. "Byl jsem tam čtyři a půl roku, doufám, že jsem tam nějakou stopu zanechal, že si mě budou chvíli pamatovat. Našel jsem si tam i rodinu. Neodcházelo se mi lehce, bylo to narychlo. Myslím ale, že se tam budeme vracet často, budeme tam mít asi i baráček, takže ještě bude dost času užít si Senice," usmál se.

V generálce před jarem proti Táborsku nastoupil v 56. minutě. "Docela jsem se cítil dobře na to, že jsem hrál poprvé s novým týmem. Myslím, že jsem celkem slušně naskočil. Trenér mi říkal, že chtějí hrát útočně, dali i nejvíc gólů, tak doufám, že mi to bude sedět. Jsou tu super fotbalisté, kteří už něco dokázali. Máme dobré kluky, kteří by mi to mohli připravit, nebo i já jim," dodal Kalabiška.