"S klubem jsme se domluvili bez problémů. Zachovali se tak, jak by měli. Vědí, že chyba je na jejich straně. Řekli nám, že kdo chce, může odejít. Já byl jeden z prvních, protože jsem chtěl mít co nejrychleji jasno, abych mohl hledat nový klub," řekl Droppa v rozhovoru pro ČTK.

Přístup vedení Tomsku ho potěšil, protože už zažil jednu nepříjemnou zkušenost při angažmá v rumunské Pandurii. "Tehdy nám také neplatili, ale nechtěli nás pustit a musel jsem se s nimi soudit. V Tomsku se zachovali férově, poděkovali mi a mám tam dveře otevřené, kdybych se někdy chtěl vrátit. Rozešli jsme se v dobrém," uvedl Droppa. "Mohly by se od nich učit jiné kluby, které hráčům neplatí," dodal.

PSALI JSME: Zase bez výplaty. Odejít? Stávkovat? Droppa: Peníze nejsou všechno

Peníze prý dostane

Rovněž má příslib, že mu Tomsk do konce ledna uhradí dlužný plat. "Mohl jsem to řešit přes hráčskou asociaci a soudit se, ale dohodli jsme se, že do 31. ledna mi zaplatí všechny peníze. V žádném případě se k tomu nepostavili tak, že když končím, tak mi nic nedají. Všechno je na papíře. Na začátku roku mají dostat peníze od gubernátora, který na to dal slovo. Doufám, že to klub ustojí a bude pokračovat," řekl.

"Je to tradiční klub, ve městě je jen ten fotbal. Nemyslím si, že by ho tam nechali zaniknout. Řeči o tom, že se nenastoupí do jara, jsou spíše tlakem na lidi, kteří mají páky na to peníze sehnat," dodal na adresu klubu, ve kterém působí i další Čech David Jablonský.

Nové angažmá Droppa zatím nemá, ale nabídky mu chodí. "Počítal jsem delší dobu s tím, že tohle nastane. Manažeři už něco hledají a první nabídky jsem dostal. Uvidím, zatím je dost času. Věřím, že konečně najdu správný klub, ve kterém budu spokojený," řekl odchovanec Sparty, kterému se poslední dvě angažmá v Pandurii a Tomsku úplně nepovedla po životní stránce.

Návrat do české ligy?

I proto nevyloučil, že by se mohl vrátit i do české ligy. "Zahraničí pro mě není prioritou. Poslední dvě štace nebyly dobré, a jelikož mám malou dceru, tak jsem i připouštěl, že bych se mohl vrátit, abych to měl blíže k rodině. Sám teď přemýšlím, jestli budu volit riskantnější cestu do Ruska či Turecka, nebo jestli bych přijal nabídku českého týmu. Sám nevím," připustil. Rád by měl jasno do Vánoc.

Situaci mu komplikuje, že ho jako čerstvého reprezentanta oslovují nejrůznější agenti. Přitom má smlouvu s polskou agenturou Fabryka Futbolu. "Za poslední měsíc se mi ozvalo snad sto manažerů. Je to ale spíš na škodu. Už se mi stalo, že o mě měl zájem jeden velký klub, ale mým jménem tam volalo šest různých manažerů, aniž bych o tom věděl, což mi škodí," dodal.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Reprezentace? Pro Droppu jasná motivace, už zhubl čtyři kila