Madridské derby v Miláně skončilo po 90 minutách znovu 1:1, ale zatímco v květnu 2014 nastřílel Real v nastavení tři góly, v sobotu rozhodly až pokutové kopy. V nich jako jediný selhal obránce Atlética Juanfran, který trefil tyčku.

"Nejprve musím pogratulovat Realu Madrid. Opět byli lepší než my, tentokrát na penalty. Nikdo si nepamatuje poražené, dvě prohraná finále jsou selhání. Musíme na to zapomenout a ošetřit si rány," řekl novinářům zklamaný Simeone.

Jeho tým už v 15. minutě inkasoval po trefě Sergia Ramose. Krátce po pauze ještě Antoine Griezmann z penalty napálil břevno, ale náhradník Yannick Ferreira Carrasco v 79. minutě přeci jen vyrovnal.

"Vstup do utkání se nám nepovedl, až okolo 20. nebo 25. minuty jsme začali hrát organizovaně. V druhém poločase byly šance na obou stranách, nám se podařilo dát gól na 1:1. V prodloužení byla obě mužstva velmi unavená a při penaltách jsme si neporadili," uvedl argentinský kouč.

Cítí zodpovědnost

Mrzí ho, že znovu neudělal radost fanouškům Atlética. "Nevím, která porážka bolí víc. Opravdu mě mrzí, že jsme zklamali lidi, kteří zaplatili a přišli na stadion. Trochu cítím zodpovědnost, že jsem jim nedokázal dát to, co chtěli. Teď mám čas na přemýšlení," prohlásil Simeone. "Po zápase nikdo z nás nechtěl mluvit, v kabině bylo úplné ticho. Jsou to pro nás těžké časy, ale musíme co nejrychleji zapomenout," doplnil francouzský útočník Griezmann.

Kapitán Gabi je přesvědčen, že Atlético se jednou kýženého triumfu v elitní soutěži dočká. "Je důležité, že jsme tady byli. Jsem si jistý, že se z toho oklepeme a jednou Ligu mistrů vyhrajeme, protože si to zasloužíme. Musíme být na tento tým hrdí. Ukázalo se, jak fotbal dokáže být krásný a krutý zároveň," uvedl dvaatřicetiletý záložník.