Málokdy slyšíte tak časté stížnosti na muže s píšťalkou (praporkem)…

I bosenského útočníka Edina Džeka rozlítila chybně neuznaná branka, která podle něj rozhodla o porážce s Nigérií. Balkánský tým je po prohře 0:1 před posledním zápasem na mistrovství světa bez šance na postup a podle fotbalisty Manchesteru City by měl vedle jeho týmu jet domů i sudí Peter O'Leary.

"Co se stalo? Rozhodčí se stal. Jedeme domů a jsme kvůli tomu zdrcení, ale tenhle rozhodčí by měl jet domů také. Změnil průběh a výsledek zápasu, je to důvod, proč jsme prohráli," citoval bývalého útočníka Teplic deník Guardian.

Džeko otevřel tvrdou střelou skóre v 21. minutě, rozhodčí ale jeho branku kvůli chybně posouzenému ofsajdu neuznal. Jediný gól zápasu tak dal místo toho na druhé straně devět minut nato Peter Odemwingie, před jehož trefou si ale zase bosenští hráči stěžovali na faul.

"Samozřejmě to byl faul na našeho kapitána (Emira Spahiče), stejně jako předtím před mým gólem to nebyl ofsajd. Rozhodí byl ostudný na to, o jaký jde turnaj," uvedl osmadvacetiletý kanonýr.

Bosna promrhala několik jasných šancí na vyrovnání, sám Džeko v nastavení nejprve hlavičkoval přímo do brankáře Enyeamy a krátce nato zamířil z malého vápna do tyče. "Bojovali jsme až do konce, ale scházelo nám štěstí," litoval rodák ze Sarajeva.