"Hráli jsme přátelák s Korejci a udělali na mě opravdu dobrý dojem. Hráli velmi dobře. Teď jsme koukali na video s reprezentací a musím říct, že i když tady Koreu tolik neznáme, tak je to dobrý tým," řekl Škoda na dnešní tiskové konferenci.

Na utkání se těší i proto, že se hraje na domovském hřišti jeho Slavie v Edenu. "Na každý zápas v reprezentaci se těším, ale teď je to o něco lepší kvůli tomu, že je to v Edenu. Znám to tam velmi dobře, ale to při utkání nehraje zas až tak velkou roli," dodal.

Dostane prostor

Trenér Pavel Vrba naznačoval, že dá Škodovi proti Koreji prostor, jelikož v předchozím přípravném duelu s Ruskem hráli jeho konkurenti Tomáš Necid a David Lafata. Především Necidovi zápas vyšel, proto je teď na Škodovi, aby svým výkonem zamotal Vrbovi hlavu před startem šampionátu.

"Jsme tady tři útočníci. Konkurence je velká, ale věřím, že nějaké minuty na turnaji mohu odehrát. Každý zápas je k tomu důležitý, když dám gól, tak mi to může pomoc. Uvidíme, jak se mi to povede," prohlásil Škoda.

Pokud by však dostal v roli útočné jedničky přednost Necid, závidět mu nebude. "Tomáše vnímám jako velkého konkurenta, ale máme spolu velmi dobrý vztah. Vždyť jsme spolu i na pokoji. Nehecujeme se, spíše se podporujeme. Hlavní je týmový úspěch," dodal Škoda.